EN
0
Basket

Your basket is empty

background section

Betrokkenheid bij verandering aan de hand van appreciative inquiry

We leven in een snel veranderende wereld die gekenmerkt wordt door complexiteit en onzekerheid. Change lijkt bijna een constante te zijn geworden. Hoe kan je op een positieve manier omgaan met al deze veranderingen? Hoe kan je medewerkers geëngageerd en gemotiveerd houden? En hoe maak je van verandering een groeiopportuniteit?
 • Training type

  Webinar

 • Duration of training

  1 day

 • Available languages
  NL 
 • Training code

  DL1956N

What do you learn?

Tijdens dit webinar maak je kennis met de principes en bouwstenen van het waarderend onderzoeken (“appreciative inquiry”). Deze veranderfilosofie is gebaseerd op “positieve co-creatie”.

In het webinar wordt deze theorie vertaald naar een aantal praktisch toepasbare inzichten. Je krijgt hands-on tools aangereikt, die je in staat zullen stellen om voor jezelf en voor je team het beste uit verandering te halen.

Target group

Dit webinar richt zich tot hr professionals en managers die een nieuwe kijk willen verwerven op change management.

Required prior knowledge

Geen voorkennis vereist

Overview of the programme

Na het webinar:

 • Weet je welke traditionele valkuilen bij veranderprocessen je kan vermijden door een positief waarderende houding
 • Ken je de 4 krachtige bouwstenen van appreciative inquiry om het engagement, de motivatie en het ondernemerschap van jouw team duurzaam te vergroten
 • Begrijp je jouw rol als coach en hoe je bij jouw medewerkers hun ware kracht en intrinsieke motivatie naar de oppervlakte kan brengen
 • Begrijp je jouw rol als leider om een veilige omgeving te creëren, verbinding te faciliteren en samenwerking te stimuleren

 

Docent : Nicky Van Belle

Nicky Van Belle is taalkundige van opleiding en startte zijn carrière in de financiële sector, waar hij op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid over een groot team kreeg. Het werd al snel duidelijk dat het coachen en ontwikkelen van mensen om als team een fantastisch resultaat te behalen zijn grootste motivators waren. Na enkele jaren maakte hij de overstap naar de chemische nijverheid waar hij zijn passie voor mensen kon koppelen aan een commerciële verantwoordelijkheid.

Nicky bekleedde meerdere leidinggevende rollen binnen Aankoop en was tevens lid van verscheidene directiecomités. In die hoedanigheid heeft hij verschillende verander- en moderniseringstrajecten aangestuurd, steeds met een hoge complexiteit en in een internationaal kader.

Omdat de rol van de leider meer dan ooit een kritische succesfactor is, nam Nicky de beslissing om zich hier verder in te verdiepen en zo andere leiders te inspireren om het beste uit zichtzelf en hun teams te halen. Zijn specialisaties zijn ‘de Rol van de Leider in Verandertrajecten’; Senior Leadership Development & Self-Leadership, en Strategie. Vanuit zijn business en executive ervaring weet hij perfect de link te leggen tussen people management, leadership en de overkoepelende bedrijfsstrategie en harde targets.