EN
0
Basket

Your basket is empty

background section

Virtuele klas: interactief online vergaderen

Ben je op zoek naar manieren om je online vergaderingen (inter)actiever, activerend en engagerend te leiden en faciliteren? Wil je in je online meetings àlle deelnemers prikkelen en ervoor zorgen dat elke stem (van de meest introverte tot de meest extraverte) gelijkwaardig aan bod komt? Zijn je collega’s schermmoe en wil je komaf maken met saaie, langdradige online vergaderingen waar altijd dezelfde persoon het woord voert en de andere deelnemers gedegradeerd worden tot luisteraars? 

Na het volgen van deze opleiding kan jij zelf je online meetings omvormen tot (inter)actieve en activerende vergaderingen waar elke deelnemer aandachtig blijft van begin tot eind.

Inschrijvingsvoorwaarden

 • Training type

  Virtual Classroom

 • Duration of training

  1 day

 • Available languages
  NL 
 • Training code

  DL1927N

What do you learn?

Na deze opleiding beheers je alle nodige technieken en activiteiten om je deelnemers online te activeren, te doen delen en in verbinding te brengen met elkaar. Je leert verschillende interactieve methodes te gebruiken voor verschillende doelen: brainstormen, klassieke presentaties, oplossen van (technische) problemen, nemen van (gedeelde) beslissingen, plannen van projecten, kennis maken …

Hiervoor maken we gebruik van LOLA’s: Live Online Leer Activiteiten. Er bestaan meer dan 600 LOLA’s om deelnemers online te activeren op een creatieve manier. Ze zijn eenvoudig aan te leren en krachtig als je ze toepast. Als je LOLA gebruikt dan plaats je de deelnemer in het middelpunt en laat je hem / haar creëren en delen, informatie transformeren, reflecteren ...

De tips, tricks en technieken uit de opleiding zijn toepasbaar op elke video conferencing applicatie. Daarnaast ontdek je ook online applicaties die een extra dynamiek aan je meetings kunnen geven.

 

Je leert:

 • Minimum 7 verschillende LOLA’s (Live Online Leeractiviteiten) toe te passen voor diverse vergaderdoelen (brainstormen, beslissingen nemen, presentaties geven, problemen oplossen, projecten plannen …). We vertrekken vanuit jouw eigen praktijkvoorbeelden en passen gebruiksklare activiteiten daarop toe.
 • Het 4 + 1 LOLA basismodel te gebruiken, waardoor je ook zelf eigen interactieve activiteiten kan creëren.
 • 7 basisprincipes toe te passen waardoor elke deelnemer op een veilige en correcte manier kan deelnemen aan jouw online meetings.
 • Meetings dynamischer te maken met nieuwe energizers.
 • De cohesie en verbindingen in je team sterker te maken met creatieve team opdrachten.
 • Extra online applicaties (Wooclap, Miro …) toe te passen om extra dynamiek te creëren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken in je online meetings.
 • Waarom interactie en variatie zo belangijk zijn, het effect ervan op onze hersenen en hoe lang jouw (online) aandachtscurve is.

Target group

Iedereen die online meetings leidt en faciliteert.

Required prior knowledge

Geen specifieke voorkennis vereist.

Overview of the programme

 • Online workshop 1 – halve dag (3u):

Op dag 1 focussen we meteen op het toepassen van interactieve activiteiten en technieken in je online meetings. Je leert hands on verschillende LOLA’s te gebruiken voor diverse vergaderdoelen. Je krijgt energizers aangereikt die je ook zelf in je meetings kan gebruiken. Daarnaast staan we stil bij het 4 + 1 LOLA basismodel en de 7 basisprincipes om op een veilige manier online meetings te leiden en te faciliteren.

 

 • Online workshop 2 – halve dag (3u):

Op dag 2 gaan we door met extra LOLA’s en energizers op basis van jouw eigen praktijkvoorbeelden. Daarnaast zoomen we in op het gebruik van extra online applicaties zoals Wooclap, Miro en andere om je meetings nog extra dynamiek en opties te geven. Tot slot staan we stil bij het belang van interactie en het effect van interactie op onze hersenen.

 

Docent: Yves Willems

Yves heeft 1 grote passie: mensen in beweging brengen. Al 15 jaar zoekt hij naar nieuwe, creatieve methodes en technieken om deelnemers aan vergaderingen, opleidingen en workshops in verbinding te brengen met elkaar. In die zoektocht ontdekte hij Thiagi  en Matthew Richter en hij was meteen verknocht aan hun interactieve en activerende methodes.

Hij werd expert in LPA (ludo-pedagogische activiteiten) en de online variant LOLA’s (Live Online Leer Activiteiten). Ondertussen traint hij andere opleiders, facilitatoren, managers … hoe ook zij de deelnemers in het centrum kunnen plaatsen en verbinding kunnen creëren tussen mensen.

In zijn bedrijf LUDO  verenigde hij zijn jarenlange expertise samen met enkele bondgenoten tot een breed aanbod van on en offline leertrajecten. Yves’ stijl is dynamisch, creatief, verbindend, veilig en met een gezonde hoek eraf.