EN
0
Basket

Your basket is empty

background section

Webinar: Gezond leven

Hoe kan je acties en een beleid opzetten die de mentale en fysieke gezondheid van je medewerkers bevorderen?
 • Training type

  Webinar

 • Duration of training

  1 day

 • Available languages
  NL 
 • Training code

  DL1944N

What do you learn?

Werken moeten we allemaal en een goede gezondheid is hierbij essentieel. Maar: daar knelt net vaak het schoentje. De helft van de bevolking heeft overgewicht, we bewegen te weinig, 1 op de 3 kampt met werkstressklachten, het langdurige ziekteverzuim piekt en 8% van de werknemers vertoont burn-out. Gelukkig kan het anders: een fysiek en mentaal gezonde leefstijl met mentale (zelf)zorg waarbij je aandacht hebt voor voldoende beweging en gezonde voeding brengt je al heel ver. Want een goede gezondheid is de basis, hét fundament van hoe iemand presteert en hoe die zich voelt op het werk.

Je kan jouw collega’s een duwtje in de gezonde richting geven door een gezonde werkomgeving te creëren. En dat moet echt niet veel geld kosten. Met kleine aanpassingen of afspraken kom je al ver. Maar hoe doe je dit? Hoe kan je de veerkracht van je collega’s of hun teams versterken, hoe krijg je hen uit hun bureaustoel of kan je hen doen stoppen met roken? Met andere woorden: hoe zet je een preventief gezondheidsbeleid op, hoe creëer je draagvlak, welke acties kan je opzetten, hoe kan je van acties evolueren naar een beleid en wat zijn de succesfactoren?

In dit webinar krijg je antwoord op bovenstaande vragen. Je ontdekt ook met welke wetenschappelijke en praktische tools je meteen aan de slag kan.

Target group

Deze webinar is voor Iedereen die rond gezondheid in zijn onderneming aan het werk is of aan de slag wil gaan.

Maar ook voor alle werknemers die zich willen inzetten voor de fysieke en mentale gezondheid van zijn collega’s en een gezonde werkomgeving wil creëren op het werk.

Required prior knowledge

Geen voorkennis vereist.

Overview of the programme

Op het einde van dit webinar weet je …

 • wat de voordelen zijn voor de medewerkers én voor de organisatie
 • wat een preventief gezondheidsbeleid inhoudt
 • hoe je met aandacht voor je medewerkers een beleid opzet
 • met welke instrumenten en acties je aan de slag kan gaan
 • met wie je kan samenwerken

 

Docent

Silvia Van Cauter is stafmedewerker Gezond Werken bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. Gezond Leven is het expertisecentrum van de Vlaamse overheid dat o.a. werkt rond algemene gezondheidsbevordering, evenwichtige voeding, lang stilzitten doorbreken en bewegen, mentaal welbevinden en stoppen met roken. Misschien ken je Gezond Leven van de voedingsdriehoek, wisselwerken, de ‘Gezond vergaderen’-box, Fit in je hoofd of 10.000 stappen clash? Gezond Leven werkt ook specifiek naar werkgevers toe, met Gezond Werken. Als stafmedewerker Gezond Werken geeft Silvia Van Cauter vormingen en ontwikkelt ze methodieken en instrumenten met maar één doel: ervoor zorgen dat ondernemingen aandacht hebben voor preventieve gezondheid en acties opzetten waardoor medewerkers gezonder kunnen werken en dus ook leven.