EN
0
Basket

Your basket is empty

background section

Webinar: Talenten en competenties ontdekken en inzetten

In dit praktijkgericht webinar bespreken we hoe je mensen optimaal kan inzetten op basis van hun competenties en talenten (en hoe je zo uiteindelijk ook hun loopbanen kan ondersteunen). Als leidinggevende is het een sterke troef om je mensen juist te kunnen inschakelen in de zaken waar ze goed in zijn én waar ze energie uithalen. Dit creëert motivatie, inzet en hogere productiviteit in je team, maar ook in de organisatie.
 • Training type

  Webinar

 • Duration of training

  1 day

 • Available languages
  NL 
 • Training code

  DL1951NWB

What do you learn?

Talenten en competenties kunnen inschatten én er mee aan de slag gaan is dus belangrijk. Ieder van ons heeft immers competenties en talenten. Maar wat zijn competenties en talenten nu juist? En welke belangrijke competenties en talenten kunnen we onderscheiden ? Hoe kan je deze inzetten? Of verder ontwikkelen? (Misschien zijn er talenten waarvan je overigens gewoon niet weet dat jij ze hebt, omdat die talenten “normaal” zijn voor jou.)

Dit toelichten kunnen we het beste doen door jou je eigen competenties en talenten te laten detecteren, ontdekken en in te zetten.

Tijdens dit webinar krijg je de vragen en tools aangereikt om je werknemers of teamleden te begeleiden bij het ontdekken van hun talenten en competenties. Daarnaast geven we ook mee hoe je deze kan gaan optimaliseren door bijscholing (“Upskilling”) en herscholing (“Reskilling”).

Target group

Dit webinar richt zich tot leidinggevenden of aspirant leidinggevenden en focust op hun rol als coach.

Required prior knowledge

Er is geen voorkennis vereist.

Overview of the programme

 • Een competentie onderscheiden van een talent
 • Competenties detecteren bij het teamlid
 • Talenten detecteren bij het teamlid
 • Ondersteuning bieden bij het inzetten van de competenties en talenten in een één op één gesprek
 • Begeleiden via kernkwadranten

 

Docent : Nico Van de Venne

Nico Van de Venne heeft een loopbaan van 20 jaar in de informaticasector als leider van nationale en internationale teams (IBM, Verizon, Terremark, Avanade, Systemat). Met diepgaande en praktische kennis in Project Management, Change Management en Sales kan hij putten uit een rijk verleden. Meer en meer legde hij zich echter toe op coaching en training. Begin 2017 startte Nico zijn bijberoep als coach en sinds begin 2020 werd hij voltijds coach, loopbaanbegeleider en trainer.