EN
0
Basket

Your basket is empty

background section

Webinar: resultaat- en oplossingsgericht denken

Dagelijks komen we met ‘problemen’ in aanraking: een onduidelijke nieuwe taak die je extra stress bezorgt, een project dat in het honderd loopt, negatieve feedback die je ontvangen hebt, waardoor je bij de pakken blijft zitten,… In de wijze waarop je deze problemen aanpakt is alvast één rode draad belangrijk: de mindset. Hoe sta je er tegenover? We vertrekken immers te vaak vanuit problemen en obstakels, die overwonnen moeten worden. In plaats vanuit mogelijkheden, die we willen realiseren. In problemen blijf je hangen, in mogelijkheden ga je vooruit. Wat denk je dat jou het meeste oplevert? Waar wil jij je op focussen: op datgene wat je niet kan controleren of op datgene waar je wél invloed kan op uitoefenen?

 • Training type

  Webinar

 • Duration of training

  0.2 day

 • Available languages
  NL 
 • Training code

  DL1693N

What do you learn?

Wij pleiten alvast voor een “open mindset”. We zijn er zeker van dat dit je de blijvende energie zal geven om zaken aan te pakken en vooruit te kijken. In dit webinar kom je te weten wat we hiermee bedoelen en hoe je zelf aan die mindset werkt.

Target group

Je staat ervoor open om problemen achter je te laten door ze om te buigen naar mogelijkheden.

Overview of the programme

Op het einde van dit webinar:

 • Weet je beter welke zinnen en gedachten jouw resultaats-en oplossingsgericht denken stimuleren,
 • Beschik je over concrete tools en handige tips om vanuit een oplossingsgerichte focus te werken,
 • Heb je meer inzicht in hoe je problemen anders aanpakt, zodat je het probleem niet meer ziet als een probleem en de oplossingen duidelijker worden,
 • Weet je hoe je aan een verfrissende mindset werkt en hoe je dit direct toepast in je eigen team of bedrijf,
 • Beschik je over een resem tips en tricks om van een “maar … ” naar een “ en …!” te gaan.

Docent : Laura Krause

Laura Krause gelooft rotsvast dat eenvoudige aanpassingen in de manier waarop we communiceren enorm veel impact hebben op het verloop van samenwerkingen. Door haar kennis over het onderwerp is ze in staat om vanuit echte ervaringen en voorbeelden te werken en zo de theorie tot leven te brengen. Laura is arbeids- en organisatiepsychologe en werkt reeds 7 jaar als trainer-coach.