background section

Hoe hou je je energie en je vitaliteit op het werk in evenwicht?

Heb jij aan het eind van een werkdag nog energie of heb je vaak het gevoel dat je niet genoeg energie hebt om al jouw taken af te maken of van het leven te genieten? Ben je op zoek naar een betere balans tussen energie en vitaliteit? Met behulp van yoga, ademhaling en andere technieken leer je hoe je voor jezelf kunt zorgen, zelfs tijdens micropauzes. Schrijf je in voor deze (inter)actieve dag waar je de voorgestelde technieken en oefeningen direct in de praktijk kunt brengen.
Nos formations ne vous coûteront rien.
Découvrez pourquoi et à qui elles s'adressent.
 • Type de formation

  Formation en présentiel

 • Durée de la formation

  1 jour

 • Suivez cette formation en :
  NL, FR 
 • Code de formation

  CL2225NCL

Résultats à l’issue de cette formation

 • bepaal je eigen vitaliteit
 • ken jouw energiebronnen en waarden
 • ervaar de 7 pijlers van welzijn
 • technieken toe te passen om weer energie te krijgen of te ontspannen (b.v. yoga, ademhalingstechnieken, qi gong)

Méthode d'apprentissage: Formation en présentiel

Cette formation a lieu en classe avec d’autres participant·es sur place. Votre parcours comprend trois étapes complémentaires.

En ligneÉtape 1 : en ligne
Votre formation commence sur Karibu, notre plateforme d’apprentissage en ligne. Vous effectuez cette étape à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.

Attention : il est indispensable d’achever cette étape avant de poursuivre votre formation.

En présentielÉtape 2 : en classe
Cette étape consiste en une journée entière sur le lieu de formation en compagnie des autres participant·es. Ensemble, vous apprenez les un·es des autres, sur la base des connaissances acquises lors de l’étape 1. Le groupe se compose généralement de 6 à 12 participant·es.

En ligneÉtape 3 : en ligne
Cet apprentissage se déroule également sur Karibu, à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.

Aperçu du programme

1. Voorbereiding op het online leerplatform Karibu

 • Je wordt uitgenodigd om na te denken over jouw huidige energieniveau om jouw verwachtingen en noden in functie van de training te bepalen. Je leert over de basisprincipes van vitaliteit en energie. Voorzie een uurtje voor deze voorbereidende reis.

 

2. Klassikale opleiding

 • In interactie met de docent en de andere deelnemers bespreek je verschillende technieken om beter met energie om te gaan. Hoe bij te tanken als het energieniveau daalt? Hoe kom je van overtollige energie of stress af? De oefeningen en technieken worden onmiddellijk in de praktijk gebracht, zodat je vertrekt met een toolbox die je in de werkdag kunt integreren. De pijlers van welzijn zijn onder meer slaap, voeding, sociale contacten, ademhaling en ontspanning. Je stelt je eigen actieplan op.

 

3. Opvologing op het online leerplatform Karibu

 • Op het Karibu-platform vind je al het materiaal van de training (oefeningen, video's, links en interessante lectuur) en kun je jouw actieplan opvolgen dankzij de aangeboden sjablonen en schema's.