background section

Hoe voldoe ik aan de verschillende formaliteiten bij tijdelijke onderbrekingen?

Medewerkers correct informeren over hun rechten en plichten en je eigen rechten en plichten kennen of op zijn minst weten waar je informatie over dat onderwerp kunt vinden. De juridische gevolgen van de verschillende soorten schorsingen correct inschatten. Je organisatie is verplicht de sociale wetgeving na te leven van het begin tot het einde van de arbeidsovereenkomst.

Daarom is het cruciaal dat het personeel van de hr- of payrolldiensten op de hoogte is van de wettelijke bepalingen daaromtrent. Zoek je tips die je rechtstreeks kunt toepassen om je medewerkers deskundig te informeren? Wil je binnen je organisatie een echte (eerstelijns) referentiepersoon worden? Dan zal het volgende je interesseren!

Nos formations ne vous coûteront rien.
Découvrez pourquoi et à qui elles s'adressent.
 • Type de formation

  Classe en ligne

 • Suivez cette formation en :
  NL, FR 
 • Code de formation

  DL2325NOC

Résultats à l’issue de cette formation

 • Je kunt definiëren wat een schorsing van de arbeidsovereenkomst is.
 • Je kent de verschillende soorten schorsingen van de arbeidsovereenkomst.
 • Je kent de rechten en plichten van elke partij voor de voornaamste schorsingen (arbeidsongeschiktheid, verlof enz.).
 • Je kunt de eerste nuttige informatie voor elk type schorsing terugvinden.

 

Kortom, na afloop van deze opleiding ken je de spelregels wat schorsingen van de arbeidsovereenkomst betreft. Je bent in staat de opgedane kennis onmiddellijk en correct toe te passen.

Deze opleiding kan aangevuld worden met de opleiding: Hoe voldoe ik aan de wettelijke bepalingen bij aanwerving en definitieve verbreking?

Public cible

 • Je gaat aan de slag in Human Resources of hebt enkele maanden ervaring.
 • Je hebt een polyvalente functie binnen de hr-afdeling en wilt er zeker van zijn dat je alle wettelijke verplichtingen juist toepast.

Méthode d'apprentissage: Classe en ligne

Vous suivez cette formation en ligne sur votre ordinateur. Votre parcours comprend trois étapes complémentaires.

 • Étape 1

Votre formation commence sur Karibu, notre plateforme d’apprentissage en ligne. Vous effectuez cette première étape à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.

Attention : il est indispensable d’achever cette étape avant de poursuivre votre formation.

 • Étape 2 : classe en ligne

Lors de cette étape, vous rencontrez les autres participant·es via Zoom. Votre groupe compte généralement 6 à 12 personnes. Tout le monde peut s’entendre et se voir, dans une optique de discussion, d’interaction et de collaboration. Ensemble, vous apprenez ainsi les un·es des autres, sur la base des connaissances acquises lors de l’étape 1.

 • Étape 3

Cet apprentissage se déroule également sur Karibu, à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.

Aperçu du programme

Stap 1

 • We laten je kennismaken met de wereld van de schorsingen van de arbeidsovereenkomst. We bekijken wat een tijdelijke schorsing van de overeenkomst vormt en wat niet. We gebruiken uiteenlopende werkmethoden om na te gaan hoe het met onze huidige kennis staat en om concrete vragen voor te bereiden die we zullen toelichten tijdens de online sessie.

 

Stap 2: Online-klas

 • In het online gedeelte vertrekken we van voorbeelden van de meest voorkomende soorten schorsingen. We wisselen theorie af met praktische oefeningen geïnspireerd op je eigen ervaring. We staan stil bij de meest voorkomende soorten schorsingen, de verplichtingen en verantwoordelijkheden van werkgever en werknemer, en de wetgeving rond schorsingen. We pakken dit praktisch en proactief aan en geven je een lijst met links naar gebruiksvriendelijke websites of gegevensbanken. We zullen ons voornamelijk concentreren op de arbeidsvoorwaarden in het PC 200.

 

Stap 3

 • We geven je de kans je verder te verdiepen in bepaalde thema’s en zetten de links naar alle nuttige info nog even op een rijtje. Ten slotte kun je aan de hand van een aantal oefeningen en cases op eigen tempo je verworven kennis testen.