
Stimuleer creativiteit en betrokkenheid tijdens meetings met de technieken van Thiagi
Wil je efficiëntie, resultaatgerichtheid en plezier centraal stellen in je samenwerkingen? Kies je ervoor om creativiteit, uitwisseling van ideeën en gelijkgestemdheid aan te moedigen in je werkvergaderingen of besluitvormingsprocessen? Zoek je een manier om snel en vlot een sterke dynamiek, solide banden en actieve betrokkenheid tot stand brengen? Dan kunnen de Thiagi-kaderspelen je helpen!
Cette formation en exclusivité pour vos employés ? C'est possible !
- Type de formation
Formation en présentiel
- Durée de la formation
1 jour
- Suivez cette formation en :NL, FR
- Code de formation
CL2297NCL
Résultats à l’issue de cette formation
Aan het einde van de opleiding zal je in staat zijn om:
- De kaderspelen te leiden die in de loop van de dag werden verkend.
- Een dynamiek en sterke banden binnen de werkteams tot stand te brengen.
- De vorming van ideeën op een gestructureerde manier te stimuleren.
- Eensgezindheid in de besluitvorming te bevorderen.
Wie is Thiagi?
Sivasailam Thiagarajan – alias Thiagi – is van Indische afkomst en woont momenteel in de VS. Hij is een specialist in edutainment (leren door spel) en heeft veel bijgedragen aan het ontwerpen en ontwikkelen van deze benadering. Als auteur van verschillende artikels en boeken geeft hij al vele jaren opleidingen en workshops om mensen met uiteenlopende professionele achtergronden te helpen bij het uitdenken, gebruiken en aanpassen van spelen aan hun behoeften.
Het spel volgens Thiagi
Kaderspelen zijn gestructureerde interactieve activiteiten. Elke activiteit heeft een specifiek te bereiken doel. Ze zijn levendig, interessant en ludiek. Het zijn echter niet zomaar activiteiten, maar hebben altijd een educatief en/of operationeel doel. Hun belangrijkste kenmerk is dat ze breken met het gebruikelijke ‘top-down’- schema en de collectieve intelligentie van de deelnemers de ruimte geven. Bovendien kost het bijna niets om de activiteiten op te zetten.
De voordelen van spelen bij teamwork of opleiding
Een spel zorgt voor een ontspannen en positieve gemoedstoestand, mensen nemen effectiever deel. Het spel leidt tot een actieve en betrokken deelname die zinvol is. Mensen zijn meer bereid om zich in te zetten voor de voorgestelde activiteit. De interacties verlopen natuurlijk en vaak vlot, en het spel bevordert spontaan de samenhorigheid van de groep. Kaderspelen zijn ook krachtig om opleidingen in goede banen te leiden.
Public cible
Teamverantwoordelijken, hr en iedereen die werkvergaderingen, workshops, brainstormingsessies enz. moet organiseren of eraan deelnemen.
Méthode d'apprentissage: Formation en présentiel
Cette formation a lieu en classe avec d’autres participant·es sur place. Votre parcours comprend trois étapes complémentaires.
Étape 1 : en ligne
Votre formation commence sur Karibu, notre plateforme d’apprentissage en ligne. Vous effectuez cette étape à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.
Attention : il est indispensable d’achever cette étape avant de poursuivre votre formation.
Étape 2 : en classe
Cette étape consiste en une journée entière sur le lieu de formation en compagnie des autres participant·es. Ensemble, vous apprenez les un·es des autres, sur la base des connaissances acquises lors de l’étape 1. Le groupe se compose généralement de 6 à 12 participant·es.
Étape 3 : en ligne
Cet apprentissage se déroule également sur Karibu, à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.
Aperçu du programme
Stap 1: online
Je opleiding start op Karibu met een voorstelling van de aanpak en de tools. Deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wil. Let op: het is belangrijk deze stap af te werken om de klassikale dag ten volle te benutten. •
Stap 2: klassikaal (8 uur)
Tijdens deze stap ben je een hele dag aanwezig met de andere deelnemers en de docent. Je verkent actief 5 kaderspelen die je als zodanig kunt toepassen of kunt aanpassen aan je behoeften. De spelen worden afgewisseld met een integratiemoment en een vraag- en antwoordsessie om er zeker van te zijn dat de tools goed zijn doorgegeven. De groep bestaat uit 6 tot 12 deelnemers.
Lijst van de spelen:
- ‘Hello’ (teamdynamiek)
- ‘Dynamisch duo’ (band tussen teamleden)
- ‘Samen zoeken’ (creativiteit en gelijkgestemdheid)
- ‘Optimale prestaties’ (collectieve strategie)
- ‘Experten’ (gedeelde visie)
- ‘To be or not to be’ (creativiteit)
Stap 3: online
vind je ook alle middelen die je nodig hebt om de kaderspelen die je tijdens de ‘live’-dag hebt verkend goed toe te passen. We zullen je ook vragen om je eigen ervaringen met het in praktijk brengen van de spelen te delen.