Werken aan de fundamenten van een toekomstgerichte organisatie

De afwisseling tussen thuis- en kantoorwerk is een blijver. Maar hoe hou je de motivatie hoog binnen zo’n hybride werkorganisatie? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich verbonden blijft voelen? En dat nieuwe collega’s snel hun weg vinden? Cevora werd als werkgever ook geconfronteerd met deze uitdagingen. Welke antwoorden bood ons hr-team op die vragen?

Augmented learning tijdens onboarding

In ons opleidingsaanbod gaan we voor augmented learning – de combinatie van online en klassikaal leren. Die aanpak trekken we voortaan door in het onboardingtraject van onze nieuwe collega’s in het Cevora-team.

Director people & organisation Geert Van Conkelberge: “Zoals in zoveel organisaties hadden wij een klassiek peter-metersysteem. Dat namen we in het najaar van 2021 grondig onder de loep. In lijn met de algemene Cevora-leeraanpak kwam er een augmented onboardingtraject in de plaats.”

People & Organisation Specialist Tine Wouters: “Als peter of meter een nieuwkomer onder je vleugels nemen is een stuk lastiger als dat deels vanaf afstand moet gebeuren. Teams-calls zijn nu eenmaal minder ongedwongen dan een babbel aan de koffiemachine. En je merkt moeilijker op waar iemand het lastig mee heeft.

De eerste werkdag wordt de nieuwkomer op kantoor verwelkomd door een buddy. Er staat ook een goodiebag klaar. Daarna komt hij of zij via ons interne leerplatform alles te weten over Cevora: van onze bedrijfsmissie over documentmanagement tot een vakantiedag aanvragen.

Na elke module kan de nieuwe collega met vragen terecht bij de betrokken diensten. En binnen zijn eigen team natuurlijk, want daar wordt hij of zij klaargestoomd voor de job. Ook de buddy blijft natuurlijk in beeld de eerste weken. Al vier nieuwe collega’s doorliepen het traject en hun reacties waren positief. En uiteraard blijft ook na hun onboarding leren centraal staan in onze hr-aanpak.”

 

Banden aanhalen tijdens teamevent

Na maanden van afstandswerken was bijpraten met collega’s hoognodig. Tine Wouters: “Op 7 oktober 2021 tekenden we present op een teambuildingevent in het Waalse Silly dat we toepasselijk ‘Re_Connection’ doopten.” Geert vult aan: “Verbondenheid tussen collega’s is noodzakelijk voor het mentale welzijn. In een hybride werkorganisatie moeten we daar aandacht aan blijven schenken, zoveel is zeker.”


We besteedden ook op andere manieren aandacht aan rust en verbinding. Een greep uit de initiatieven en acties:
  • Gezelschapsspellen op kantoor
  • Een cadeautje via de post
  • Een workshop stoelyoga

 

Geïnteresseerd in een job bij Cevora?
Ontdek hoe het is om te werken bij ons.
Gerelateerde artikels

Graag nog wijzer worden?