Boost je jobhunt met een opleiding voor 1 van deze 3 knelpuntberoepen

Je kan het allicht beamen: de zoektocht naar een job is niet altijd even eenvoudig. Wil je je kans op succes verhogen? Dan is een opleiding voor een knelpuntberoep misschien wel iets voor jou. 

 
Wat is een knelpuntberoep?

Sommige jobs hebben veel openstaande vacatures die voor werkgevers erg moeilijk in te vullen zijn. Meestal zijn er simpelweg niet genoeg mensen die over de juiste skills beschikken voor die beroepen. Benieuwd naar de knelpuntberoepen in België? Op de VDAB-website vind je een recente lijst van knelpuntberoepen.

 

 

Cevora biedt specifieke opleidingen aan om je de juiste skills bij te brengen voor deze jobs. Ontdek enkele knelpuntberoepen waarvoor je na een opleiding kan solliciteren. Na deze opleidingen volg je een stage van enkele weken. Zo doe je praktijkervaring op én verhoog je je kans op een nieuwe job.

 

Assistent-werfleider

 

Met zo’n 275.000 werknemers en zelfstandigen, waarvan 44.000 bedienden [1], is de bouwsector één van de grootste werkgevers van België. En toch is er nog steeds een groot gebrek aan werkkrachten. Ook naar assistent-werfleiders is de vraag groot: wie even googelt, vindt tientallen vacatures voor bouwprojecten in woning- en wegenbouw.

 

werfleider

 

Als rechterhand van een ervaren werfleider zorg je ervoor dat een bouwproject correct en volgens planning verloopt. Je bent betrokken bij de voorbereiding, de follow-up en de oplevering van een bouwproject. En als er onderweg problemen de kop opsteken, zoek jij naar oplossingen.

 

 

Benieuwd wat een job in de bouwsector inhoudt? Lees het verhaal van Pieterjan, jonge starter in de bouw.


 

In een opleiding assistent-werfleider doe je uiteraard kennis over de bouwsector op. Denk aan de verschillende fases van een bouwproject, bouwmaterialen, installatietechnieken en wettelijke richtlijnen. Daarnaast is een assistent-werfleider zelfstandig en flexibel. Omdat je meerdere mensen aanstuurt, zijn ook leiderschap en organisatorisch vermogen belangrijke skills.


Ontdek de opleiding assistent-werfleider

 

 Contactcentermedewerker

 

Hou je van sociaal contact, dan is een job als contactcentermedewerker misschien iets voor jou. Je helpt klanten telefonisch met hun vragen en problemen. Ook verkoop en telefonische enquêtes zijn mogelijk. Een contactcenter werkt vaak voor meerdere klanten tegelijk, dus je krijgt de kans om in verschillende sectoren aan de slag te gaan. Bovendien is geen enkel klantencontact hetzelfde, dus je krijgt elke dag nieuwe uitdagingen.

 

Contactcentermedewerker

Benieuwd wat de job inhoudt? Lees het interview met Keltoum, die na haar Cevora-opleiding een vaste job vond in een contactcenter.

Een contactcentermedewerker is communicatief, klantgericht en sociaal. Ook geduld en hulpvaardigheid zijn grote troeven. Je krijg immers vaak te maken met mensen die een probleem hebben en niet weten wat te doen.

Ontdek de opleiding contactmedewerker

IT-specialist

De IT-sector is dé sector van de toekomst en blijft maar groeien. Zowat elk bedrijf heeft IT-activiteiten: van big data over digitalisering tot cybersecurity. Door de veelheid aan functies is er een grote vraag naar IT-profielen. En dus liggen er veel mogelijkheden voor geschoolde medewerkers.

 

IT_specialist

Ontdek het verhaal van Patrick, die na zijn Cevora-opleiding aan de slag ging als netwerkbeheerder.

De IT-sector is erg divers met tal van specialisaties. Elk vakgebied heeft zijn eigen kennisvereisten, maar interesse in IT is vanzelfsprekend. Dit zijn de knelpuntberoepen binnen IT:


Ontdek alle IT-opleidingen

Volg gratis een jobgerichte opleiding

Je toeleggen op een knelpuntberoep is een goede strategie om meer kans te maken op een job. Liggen je interesses elders? Bij Cevora bieden we tal van opleidingen voor werkzoekenden. Allicht sluit er wel eentje aan bij je interesses en vaardigheden. Wist je trouwens dat 3 op 4 werkzoekenden een bediendejob vinden na een opleiding bij Cevora? Bovendien zijn onze opleidingen helemaal gratis.

Ontdek alle opleidingen als bediende


[1] Cijfers van Confederatie Bouw (Jaarverslag 2018)

Gerelateerde artikels

Graag nog wijzer worden?