background section


Podcast voor (en door) nieuwsgierige geesten

 

Is nieuwsgierigheid een must om het als kmo-ondernemer te maken? En omring je je dan ook liefst met curieuzeneuzen? Of staat een te grote dosis nieuwsgierigheid net de productiviteit in de weg?

Radiomaker en nieuwsgierige geest Lieven Vandenhaute vraagt een ondernemer de pieren uit de neus aan zijn cafétoog.


 

De rol van nieuwsgierigheid in het professionele leven? Bekijk de afleveringen

3 min

Het Café Curiosité van Kaat Van Doren (ML6)

Bij consultancybedrijf ML6 draait alles rond AI en machine learning. Bijblijven in dit snel ontwikkelende domein is niet evident, daarom voeden de consultants het collectieve ML6-brein. Head of Talent & Culture Kaat Van Doren: “Jezelf verliezen in de veelheid aan info is een valkuil.”

Lees meer over deze aflevering

Over Lieven Vandenhaute

Radiomaker Lieven Vandenhaute kennen we vooral als presentator van het Radio 1-programma Nieuwe Feiten. Nieuwsgierig gaat hij daarin op zoek naar alternatieve nieuwsfeiten die verbazen of de wenkbrauwen doen fronsen. Zoals: pijnstillers kunnen pijn verergeren, octopussen plegen zelfmoord of de computer kan nu ook wijnrecensies schrijven.

Daarnaast verslindt Lieven zelf podcasts. En als Gerard Reve-liefhebber maakte hij er zelf een: ‘Reve tot leven’, waarin hij op zoek gaat naar het geheim achter de cultstatus van de schrijver.

Stay Curious

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je nog meer tips en inspiratie in je mailbox ontvangen?