Mijn carrièrepad:
van model tot coach

Door een opleiding te volgen bij Cevora heb ik mijn droom kunnen waarmaken: coach worden. Mijn leven liep niet altijd van een leien dakje. Ik had mijn ups en downs. Maar telkens veerde ik weer op. Mijn geheim? Mijn nieuwsgierigheid, mijn optimisme en mijn vertrouwen in het leven. Ik ben Daphné Mayalian en dit is mijn verhaal.

 • Wie? Daphné Mayalian (47) uit Houyet (bij Dinant).
  Vorige job? Commercieel manager.
  Nieuwe job? Coach en trainer.
  Mijn advies naar werkzoekenden? Heb je problemen, sta je voor uitdagingen of heb je geen universitair diploma? Wie enthousiast en nieuwsgierig is, krabbelt weer recht en vindt zijn of haar weg.Coaching zit me in het bloed

8 september 2020. Ik solliciteer bij Gregory Guetta, mijn (toekomstige) manager, voor een baan bij FuturSkill Belgium – het opleidings- en coachingmerk van de Manpower-groep – en zeg tegen hem: “Vandaag valt alles op zijn plaats. Mijn ongewone parcours heeft mij hier gebracht. Dit is geen toeval. Ik ben er helemaal uit. Wat u ook beslist, ik weet dat ik gemaakt ben om te coachen en mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen.”

Zijn antwoord: “Je hebt weinig ervaring op dit vlak … maar omdat je zo flexibel bent, je aandachtig en positief luistert en altijd wil bijleren, denk ik dat je perfect in het team past. Je hebt de baan!

Dat is de boodschap die ik elke werkzoekende die ik nu coach, probeer mee te geven: jij bent uniek. Het is jouw zelfrespect dat belangstelling bij werkgevers zal opwekken en dat het verschil zal maken. Bij mij heeft dat persoonlijke schaafwerk tijd gekost. Ik ben intussen 47.


Daphné

Al op mijn 13 jaar aan het werk

Al heel jong wou ik onafhankelijk zijn. En dus werd ik heel snel groot. Op 13 jaar was ik al 1,80 meter. Ik kreeg het voorstel om model te worden. Ik heb veel gereisd en heel veel geleerd over het leven, over menselijke relaties én over mezelf. Ik verdiende royaal de kost. Maar op mijn 22e – dat klinkt vast gek – voelde ik me al te oud voor het wereldje. Ik ben van de ene dag op de andere gestopt en dat had gevolgen.

Ik wist niet goed wat te beginnen, zo zonder diploma … Daarom heb ik alles op mijn sociale vaardigheden gezet. Met flink wat bluf bemachtigde ik een baan bij Women’secret. Daarna ging ik in de verkoop bij Tod’s en werd ik teammanager. Maar mode was niet meer echt mijn ding. En dus besliste ik om van sector te veranderen. Bij een architectenbureau, in een sterrenrestaurant (met de vader van mijn zoon), bij een telecombedrijf … overal heb ik me voor 100% gegeven!


Daphné

Mezelf in vraag stellen en aanvaarden dat ik me soms vergis

En toen sloeg de blues keihard toe. Dat gevoel dat het leven aan mij voorbijging. Ik besloot om aan mezelf te werken. In die momenten van twijfel heb ik de balans opgemaakt van wat ik goed had gedaan en waar ik de mist in was gegaan. Op die manier probeerde ik te ontdekken welke nieuwe weg ik moest inslaan. In mijn hoofd rijpte een idee dat beter aansloot bij mijn persoonlijkheid: coach worden en mensen helpen om alles uit hun talenten te halen!

Jammer genoeg moest ik daarvoor behoorlijk dure opleidingen volgen. En omdat ik daarvoor niet de middelen had, ging ik op zoek naar werk … Na een stage in Courchevel werd ik aangenomen door Le Domaine d’Arondeau. Mijn opdracht? Meer businessklanten aantrekken voor conferenties, avondevents, teambuildings … Maar het verlangen om coach te worden werd steeds groter ….


Daphné

En toen stelde mijn coach voor om een opleiding bij Cevora te volgen

Daarop ben ik teruggegaan naar mijn persoonlijke coach om opnieuw de balans op te maken. Vanaf toen ging het heel snel. Zij stuurde mij in de richting van de recruiting en wees me op de opleiding ‘rekruterings- en selectieconsulent(e )’ van Cevora, in samenwerking met Bruxelles Formation.

Eindelijk! Om mijn kandidatuur kracht bij te zetten heb ik flink de nadruk gelegd op mijn ruime commerciële ervaring in de mode, de telecommunicatie en de evenementensector. Zo kon ik terecht claimen dat ik een geboren recruiter ben. Ik heb de nodige administratieve vaardigheden en ik ben tweetalig. Ik werd dan ook geselecteerd.


Daphné

Heel onze klas had dezelfde instelling: opveren!

Superintensief (3 maanden, 5 dagen/week) was het zeker, maar tijdens mijn opleiding leerde ik de noodzaak van recruiting bepalen, jobaanbiedingen opstellen, een sollicitatiegesprek voeren en leerde ik de sociale wetgeving van dichtbij kennen. Door COVID-19 zat een stage er helaas niet in.
Zo’n stage is wel enorm belangrijk omdat ze je de kans biedt om je vaardigheden in de praktijk te brengen, na te gaan of die job echt iets voor jou is en eventueel een baan te vinden.

Ik heb ook heel wat fantastische en gemotiveerde mensen van alle leeftijden leren kennen: een boekhouder, een psychiater, een hr-specialist zonder werk … maar vooral twee experts met wie ik geweldige gesprekken heb gevoerd: Sybil, onze professionele coach bij Cevora, en Audrey, onze vaste trainer bij FuturSkill van de Manpower-groep.

Nadat ze mij aan het werk hadden gezien, zei de eerste dat ik een geboren coach was. De tweede voegde eraan toe: “Met jouw dynamisme en ingesteldheid zie ik je zo bij ons beginnen te werken. Ik kon geen stage volgen, maar ik had wel al een baan gevonden. Wat een geluk!


Daphné

Eindelijk ben ik coach en … trainer!

In oktober 2020 ben ik bij FuturSkill begonnen. Mijn rol? Werkzoekenden coachen voor Actiris en ze helpen om de tools en technieken te verwerven die ze nodig hebben om weer aan de slag te kunnen. Ik help ze met hun CV, ik leer ze hoe ze zich op een sollicitatiegesprek moeten voorbereiden enz. Ik geef ze ook een duidelijker beeld van wie ze zijn zodat ze zien wat er allemaal mogelijk is.

Ik vind het heel fijn als een werkzoekende me belt om te zeggen dat hij of zij op sollicitatiegesprek is geweest … We bieden ook een stuk ‘opleiding’ collectieve begeleiding aan, fysiek of op afstand.


Daphné

De cirkel is rond! Door mijn opleiding bij Cevora ben ik teruggekeerd tot de essentie van wat mij in mijn persoonlijke ontwikkeling drijft … Mijn baan bij FuturSkill is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ik heb ernaar gezocht! Ik heb mijn wensen geuit … en dat heeft deuren geopend.


Op zoek naar een job als bediende? Maak je keuze uit onze opleidingen, mét stage en coaching!


 • Vind de opleiding die bij jou past

  Cevora heeft een uitgebreid aanbod aan gratis opleidingen in 8 sectoren.

 • Laat je begeleiden

  Onze unieke troef? Gedurende het hele traject staat een Career Coach je met raad en daad bij en begeleidt je in je professionele traject.

Onze partners

BeCode • CVO • Hack your future • Intec Brussel • Jes vzw • PCVO Scheldeland • PXL • Stebo • VDAB