background section

"Dankzij mijn Cevora-opleiding vond ik de job van mijn dromen."

Ben jij op zoek naar een job met toekomst? Wil je iets anders doen, maar weet je niet precies wat? Neem een voorbeeld aan Fabrice! Nadat hij onze opleiding contactcenter-medewerker volgde, kon hij onmiddellijk aan de slag bij Homeras.

Wie? Fabrice Badibanga (38 jaar).
Vorige jobs? Receptionist in een vijfsterrenhotel en ondernemer in de voedingsindustrie in Congo.
Nieuwe job? Contactcenter-medewerker bij Homeras.

  "Ik was zo gemotiveerd dat ik niet wilde wachten tot de geboorte van mijn eerste dochter om een opleiding te volgen en een nieuw vak te leren", legt Fabrice met een glimlach uit. "Ik verliet Congo meer dan een jaar geleden om me te herenigen met mijn echtgenote in Aalst. Na een cursus Nederlands stond ik te popelen om aan het werk te gaan. Als je vader wordt, wil je je verantwoordelijkheden opnemen.

  Want ondanks mijn universitaire diploma's in financieel beheer en marketing en mijn ruime ervaring in de hotelbranche en de voedingsindustrie was het helemaal niet eenvoudig om een goede job te vinden. Ik was niet perfect tweetalig en had ook vaak af te rekenen met vooroordelen. Ik wilde echter in geen geval zomaar om het even welke onzekere job aannemen. Ik was ambitieus en zocht een vaste en goedbetaalde functie.”  Kies de opleiding die bij je past

  "Soms valt alles op zijn plaats, zoals toen mijn schoonzus me vertelde dat ze net gestart was met een gratis opleiding bij Cevora. Ze vertelde me hoe ze die fantastische ervaring beleefde: de ernst van de trainers, de praktijkgerichte cursussen, de goede sfeer, de coaching, de stage … en uiteindelijk een vast contract. Om me een beter beeld te vormen, analyseerde ik de lijst met aangeboden opleidingen. De keuze was enorm. Dat gaf me vleugels!

  Helpen, luisteren, advies geven ... Ik ben een echte filantroop. Omdat iets in goede banen leiden en nieuwe technologieën me niet afschrikken en omdat ik een vlotte babbel heb, koos ik voor de opleiding 'contactcenter-medewerker'. Deze job biedt meer perspectieven dan 'gewoon' aan de slag te gaan in een callcenter. Je kan alles doen: van administratie over verzekeringen en telecom tot hr.”  Praktijkgerichte opleiding

  "Ik schreef me online in, mijn Career Coach Marie-Agnès nam onmiddellijk contact met me op en nodigde me uit voor selectietests. Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt was, bereidde ik me voor zoals bij een sollicitatiegesprek. Ik was gemotiveerd en positief. Met mijn achtergrond zag de jury meteen mijn potentieel en werd ik aangenomen!

  Gedurende 5 maanden leerde ik het abc van mondelinge en schriftelijke communicatie. Stemtechnieken, actief luisteren en basisformules voor telefoongesprekken, een gesprek professioneel afronden, e-mailcommunicatie enz. Daarnaast leerde ik ook omgaan met essentiële tools, zoals Word, Excel, Teams enz. Het was intensief, maar al die opgedane kennis komt me vandaag prima van pas op het werk."  Mijn Career Coach, mijn kompas

  "Het hoogtepunt? De rollenspellen! Elke student kroop net als een acteur in de huid van verschillende soorten klanten of van een klantenbeheerder en speelde die rol voor de anderen. We gaven commentaar op elkaar, waarbij de nadruk lag op onze kwaliteiten en op de lessen die we uit elk rollenspel konden trekken. Waar nodig stuurde de trainer bij. Zo konden we onze fouten rechtzetten, op een positieve manier, zonder dat er een oordeel werd geveld.

  Ik wil ook Marie-Agnès bedanken, mijn Career Coach bij Cevora, die me gedurende heel mijn opleiding begeleidde. Ze moedigde me aan, steunde me als ik aan mezelf twijfelde en hielp me om te focussen op wat voor mij belangrijk was. Ze was er altijd voor mij, hielp me bij het schrijven van mijn cv, gaf me advies voor mijn sollicitatie en vond een stageplaats voor me. Ze was er zelfs toen ik mijn contract tekende. Zonder haar had ik het niet gered!"  En onmiddellijk na de stage: een job

  "Ik hou van uitdagingen. Daarom ging ik met plezier in op het stageaanbod van Homeras, een dochteronderneming van AG Insurance die openstaat voor diversiteit en inclusie. Ik wilde die kans bewust grijpen om te laten zien waartoe ik in staat was. Ik heb veel geleerd. Het was niet altijd gemakkelijk, maar mijn inspanningen werden beloond: ik kreeg een vast contract!

  Intussen werk ik hier al meer dan een jaar als contactcenter-medewerker. Ik begeleid en geef per telefoon en mail advies aan klanten die schade hebben geleden. Ik beantwoord hun vragen, los problemen op en sta in voor de follow-up van dossiers in overleg met de verzekeraar. Ik verzorg ook de coördinatie van reparaties door vaklui. Telkens als ik een klant kan helpen, ben ik tevreden!”  De toekomst wordt alleen maar beter

  "Ik ben niet meer dezelfde man. Toen ik in België aankwam, had ik echt nood aan begeleiding. En kijk waar ik nu sta! Samen met Cevora en dankzij de steun van mijn echtgenote, die me altijd steunde als het eens wat minder ging, slaagde ik erin mijn pad uit te stippelen. De ervaring die ik vandaag opdoe, stelt me in staat om nog verdere stappen te zetten. Homeras groeit hard en biedt heel wat carrièremogelijkheden.

  Toen ik jonger was, wilde ik iemand worden die bijdraagt aan het welzijn van mensen. Die droom is nu werkelijkheid aan het worden. Het traject dat ik heb afgelegd, was al schitterend. Maar ik heb nog een hele weg te gaan!”

  • Vind de opleiding die bij jou past

   Cevora heeft een uitgebreid aanbod aan gratis opleidingen in 8 sectoren.

  • Laat je begeleiden

   Onze unieke troef? Gedurende het hele traject staat een Career Coach je met raad en daad bij en begeleidt je in je professionele traject.

  Onze partners

  BeCode • CVO • Hack your future • Intec Brussel • Jes vzw • PCVO Scheldeland • PXL • Stebo • VDAB