“Door mijn intuïtie te volgen ben ik contactcentermedewerker geworden.”

Dankzij de opleiding contactcentermedewerker van Cevora heeft Myriam werk gevonden dat perfect bij haar past. Na haar stage kon ze meteen aan de slag bij AS Mobility. Elke dag volgt ze de verkoop administratief op en handelt ze vragen van klanten af.Nadat ze haar diploma middelbaar onderwijs behaald heeft, neemt Myriam de tijd om te profiteren van haar jeugd. Wanneer ze werk aangeboden krijgt als verkoopster in een winkel van exclusieve oosterse stoffen, denkt ze “Waarom niet?”.

Geboren en gepassioneerd verkoopster

“Ik heb dan wel geen hoger onderwijs gevolgd, verkopen zit in mijn bloed. In die stoffenzaak stond ik in voor zowel onthaal en advies als voor voorraadbeheer, inning van betalingen en bestelbonnen. En de omzet bleef maar stijgen.

Op 5 jaar tijd ben ik daar een uitstekende verkoopster geworden. Ik heb alles zelf geleerd, zonder opleiding. Daarna heb ik 2 jaar voor een marketingbedrijf gewerkt. Nadat ik daarmee gestopt was, ben ik weer een paar jaar gaan werken als handelsvertegenwoordiger. Ik had de vereiste kwaliteiten: ik kon goed luisteren, ik was verbaal sterk, ik kon goed argumenteren en me snel aanpassen en ik deed mijn werk uiteraard met passie. Maar op een dag zei een stemmetje in mij dat ik ook mijn vaardigheden moest ontwikkelen op het gebied van informatica en administratie.”

Klanten van a tot z opvolgen

“Mijn droom? Deel uitmaken van een commercieel team en de bestellingen van klanten administratief afhandelen, hen op de hoogte brengen van nieuwe producten en diensten, hun problemen oplossen … Kortom, zo goed mogelijk inspelen op hun behoeften en vaste klanten van hen maken.

Januari 2018. Ik ben werkloos. Om weer vooruit te geraken en mijn droom waar te maken, ga ik naar Bruxelles Formation. Daar verneem ik dat Cevora een opleiding voor contactcentermedewerker organiseert. Dat is echt iets voor mij. De opleiding duurt niet te lang (6 maanden) en is gratis omdat ik ingeschreven ben als werkzoekende bij Actiris. Perfect gewoon!”

Meer dan 100 kandidaten, 12 uitverkorenen

“In samenwerking met Bruxelles Formation leidt Cevora werkzoekenden op die echt zin hebben om een nieuw vak te leren. Ik moest 2 toelatingsproeven afleggen: een telefoongesprek om te testen hoe goed ik praatte en een persoonlijk gesprek om te weten wat mijn motivatie was.

Er waren meer dan 100 kandidaten en ik was 1 van de 12 die geselecteerd werden. Wat ik van de opleiding verwachtte? Ik wou alle kneepjes leren van de administratieve informatica (Word, Excel, …) en ik wou mijn Nederlands verbeteren.

In de opleiding scherp je onder andere je technieken aan om afspraken te maken, klachten te beheren en onbetaalde rekeningen te innen. Ik kreeg ook les van een theateractrice: zij leerde me hoe ik mijn stem moest gebruiken en moest lachen aan de telefoon. Dat komt goed van pas in mijn huidige job!”


“Ik heb mijn commerciële technieken aangescherpt om afspraken te maken, klachten te beheren, onbetaalde rekeningen te innen …”


Deskundige raad van een professionele coach

“De lessen waren erg gevarieerd en praktijkgericht. De groep was ontzettend fijn en de docenten waren erg bekwaam en motiverend. Zeker mijn coach Marie-Agnès, die ons aan het einde van de opleiding bijstond in onze zoektocht naar een stage en naar werk. Ze leerde ons ook hoe we ons cv konden verbeteren en ons konden voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

Ik vond dan ook vlot een stageplaats bij AS Mobility, een dochteronderneming van Orange Business. Daar heb ik 6 weken lang oproepen beantwoord en afspraken geregeld aan de telefoon.”


“Onze coach Marie-Agnès leerde ons hoe we ons cv konden verbeteren en ons konden voorbereiden op een sollicitatiegesprek.”

Werk na 6 maanden opleiding

“Ik voelde me meteen thuis in het bedrijf. Aan het eind van mijn stage heb ik een afspraak gemaakt met de baas. Ik heb hem gezegd dat ik graag wou blijven, maar dan als administratief commercieel medewerker en niet als medewerker van het callcenter. Hij verzekerde me dat hij me zou bellen zodra er een plaats vrijkwam.

Eind oktober, 3 maanden na het einde van mijn opleiding, mocht ik er aan de slag. Mijn intuïtie had me niet bedrogen. Ik had op het juiste ogenblik mijn kans gegrepen. Ik werk nu al 2 jaar bij AS Mobility! ”

Volg je intuïtie

“Vandaag doe ik echt het werk waarvan ik altijd heb gedroomd. Ik ben bezig met zuiver commerciële administratie en ik begeleid mijn klanten. En het grappige is dat ik zelf de nieuwe salesmedewerkers administratief opleid.”

Welke raad ik geef aan werkzoekenden?

“Vertrouw op je instinct! Maar daarvoor moet je vertrouwen hebben in jezelf en in je kwaliteiten. Want alleen als je zelfvertrouwen hebt, weet je zeker dat je je niet vergist. Grijp ook alle kansen die je krijgt. Of het nu om een kleine of een grote deur gaat, duw ze open, want vroeg of laat levert dat iets op. En blijf vooral positief, wat er ook gebeurt. Want geloof me, positiviteit levert altijd iets positiefs op.”

  • Vind de opleiding die bij jou past

    Cevora heeft een uitgebreid aanbod aan gratis opleidingen in 8 sectoren.

  • Laat je begeleiden

    Onze unieke troef? Gedurende het hele traject staat een Career Coach je met raad en daad bij en begeleidt je in je professionele traject.

Onze partners

BeCode • CVO • Hack your future • Intec Brussel • Jes vzw • PCVO Scheldeland • PXL • Stebo • VDAB