background section

De Groeispurt


In de startblokken

Elke atleet heeft een eigen trainingsschema dat afhangt van zijn doelen. Zo zal een marathonloper zijn uithouding trainen, en niet zijn sprintsnelheid. Ook als bedrijf bepaal je het best je leernoden voor je aan de slag gaat met leren. Maar hoe bepaal je nu precies die leernoden?

Het antwoord van de week

Iedereen

Leernoden identificeren is een gedeelde verantwoordelijkheid: van zaakvoerder, hr, leidinggevenden en de medewerkers zelf.

Hoe bepaal je jouw leernoden?

background section

Ga zoeken op 3 niveaus
 
background section

Wie bepaalt de leernoden?
 
background section

Maak tijd voor gesprekken over leernoden
 

Jouw opdracht voor deze week

background section

Benieuwd naar de leernoden van je medewerkers? Ga in gesprek met hen om erachter te komen!Leg je afspraak met één of meerdere medewerkers (wees ambitieus, maar realistisch!) nu al vast, maar plan het pas in over een week. Volgende week geven we je immers een aantal tips om van leernoden naar concrete doelstellingen te gaan. Met die info kan je dan je gesprekken voeren.
In stap 3 van de Groeispurt schieten we uit de startblokken en vertalen we jouw leernoden naar concrete doelstellingen.


arrows

Tot volgende week!

background section

Een vorige stap van de Groeispurt gemist?

Stap 1: de opwarming

Waarom is leren zo belangrijk voor je organisatie? Wel, om 3 redenen: je bent voorbereid op verandering, je doet een investering die blijft lonen en je bent een aantrekkelijke werkgever.

Ga terug naar stap 1

Ga nog een stap verder met een opleidingsplan
Bouwen aan een toekomstgerichte werkplek? Dien dan net als 6.000 andere Belgische bedrijven een opleidingsplan in. Dat biedt je tal van voordelen, zoals dubbele opleidingspremies en de kans om kosteloos incompany-opleidingen te organiseren.


Dien een opleidingsplan in