background sectionbackground section

Klassikaal is back!

Welkom in onze klassikale opleidingen!

Eindelijk is het zover …

Na bijna 8 maanden uitsluitend online opleidingen georganiseerd te hebben, zijn we ontzettend blij opnieuw klassikale opleidingen te kunnen aanbieden. Klassikale opleidingen vormen nog steeds het DNA van Cevora en dus kunnen ze niet ontbreken in ons aanbod. Het plezier van samen te leren, de live interactie tussen cursisten en docent, de groepsdynamiek, het niet gebonden zijn aan een scherm … We kijken er enorm naar uit!

De keuze is evenwel aan jou. We blijven ook online opleidingen aanbieden, dus als klant kun je kiezen voor de methode die best bij jou past: online of klassikaal.

Wat is een klassikale opleiding?

Een klassikale opleiding bij Cevora is een opleiding van 1 dag die je in groep volgt, in een lokaal samen met je medecursisten. Het verschil met vroeger is dat elke klassikale opleiding nu een voor- en natraject heeft. Beide gebeuren op ons online leerplatform Karibu, het startpunt voor jouw leerervaring.

Het voortraject is een inleiding op het thema van de opleiding en bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen. Het natraject heeft als doel de impact van je opleiding te verhogen, zodat je op de werkvloer toepast wat je tijdens de opleiding geleerd hebt.

Zowel voor- als natraject zijn een essentieel onderdeel van de opleiding en dus verplicht!

Je kan een klassikale opleiding ook aanvragen als incompany.

Hoe begin ik eraan?

Inschrijven voor een opleiding is gekoppeld aan een persoonlijk myCevora-account.
Schrijf je jezelf in voor een opleiding, dan zal je eerst een myCevora-account moeten aanmaken. Dit doe je door op onze website rechts bovenaan te klikken op ‘maak een account’. Je kiest hiervoor een persoonlijk wachtwoord. Je account is vanaf dan sowieso actief.
Word je ingeschreven door een HR-collega of leidinggevende, en heb je zelf nog nooit je persoonlijk wachtwoord ingesteld, dan zal je na de inschrijving je account moeten activeren door een persoonlijk wachtwoord in te stellen. Ga naar myCevora en klik op ‘Wachtwoord vergeten’ om zelf een persoonlijk wachtwoord in te stellen. Zo activeer je jouw account.

MyCevora is vanaf dan jouw persoonlijke account. Wil je je inschrijven voor een opleiding, zoek dan op onze website de opleiding die bij jou past en voeg ze toe aan je winkelmandje. Na bevestiging van je inschrijving zal ze zichtbaar zijn in jouw myCevora.

Je leerervaring start met het voortraject op Karibu, ons online leerplatform. Om daar te geraken, heb je een link nodig. Ook die vind je in jouw persoonlijke myCevora, 2 weken voor de start van je opleiding. Zorg dus dat je account zo snel mogelijk geactiveerd is!

Om de link naar Karibu te vinden, ga je in myCevora naar ‘Mijn opleidingen’. Daar staan al je geplande opleidingssessies. Klik op de opleiding waarvoor je de details wil, en je zal de link naar Karibu zien. Klik die aan en hop, je bent vertrokken.

Ons lesmateriaal gaat digitaal!

Het lesgeven evolueert, met meer aandacht voor interactieve leervormen en minder focus op theoretisch lesmateriaal. Werken met een digitaal leerplatform als Karibu was dan ook een logische stap in die richting.

Een tweede stap is de beslissing om voortaan ook al het lesmateriaal digitaal aan te bieden via Karibu. Dat betekent dat we vanaf nu geen syllabi of cursussen meer zullen afdrukken. Dat is eenvoudiger voor ons én voor jou, want zo vind je al jouw lesmateriaal op dezelfde plaats. Bovendien is het ecologisch verantwoord en worden we op die manier wat duurzamer.

Wie liever op papier werkt, kan het lesmateriaal uiteraard nog steeds zelfs afdrukken.

Richtlijnen voor jouw veiligheid

Hoe blij we ook zijn opnieuw klassikale opleidingen te kunnen aanbieden, jouw gezondheid en veiligheid blijven voor ons het allerbelangrijkste. Laten we er daarom samen voor zorgen dat onze klassikale opleidingen verlopen in overeenstemming met de instructies van de Nationale Veiligheidsraad voor de bescherming van de gezondheid. Hieronder lees je wat van jou verwacht wordt en waartoe Cevora zich verbindt.

Toegang tot het gebouw

We vragen je om de richtlijnen voor social distancing en de geldende maatregelen voor de bescherming van de gezondheid te respecteren in het gebouw waar de opleiding plaatsvindt.

Handhygiëne

We vragen je om bij aankomst in de lokalen de handen te wassen, ofwel met een hydroalcoholische gel, ofwel met water en vloeibare zeep, en ze vervolgens uitsluitend met papieren doekjes af te drogen. Alle nodige producten vind je in onze lokalen.

Social distancing

We garanderen de naleving van de verplichte sociale afstand van anderhalve meter tussen elke deelnemer bij de indeling van onze opleidingslokalen en pauzeruimtes. Onze docent zal de activiteiten zo goed mogelijk aanpassen.

Mondmaskers

Voor alle verplaatsingen in het gebouw waar de opleiding doorgaat is het verplicht een mondmasker te dragen. Let op dat je het mondmasker correct draagt en verwijdert zodat het doeltreffend bescherming biedt. Mogelijk zijn bijkomende maatregelen van toepassing in het gebouw waar jouw opleiding plaatsvindt. We vragen je deze te volgen.

Je moet het mondmasker niet dragen tijdens de opleiding zelf, tenzij bij bepaalde oefeningen de sociale afstand niet kan worden gerespecteerd. Voel jij je echter veiliger met een mondmasker, dan mag je dat tijdens de opleiding ook dragen.

Onze docent beslist in overleg met de groep of hij/zij een mondmasker zal dragen tijdens het lesgeven, en houdt steeds de nodige afstand.

Jouw contactgegevens

Als een docent of mede-deelnemer na de opleiding ziek wordt door het virus dat COVID-19 veroorzaakt, kunnen wij jouw contactgegevens gebruiken om je hiervan op de hoogte te brengen. We gaan hierbij steeds vertrouwelijk om met jouw gegevens en respecteren jouw privacy. Hoe meer besmettingen we zo kunnen vermijden, hoe beter.

We wensen jou een veilige en leerrijke opleiding!