background section

Samen leren in 2021: nieuw opleidingsaanbod

Cevora groeit mee met jouw opleidingsnoden, vandaag én in de toekomst. Daarom hebben we onze opleidingen kritisch onder de loep genomen en ontwikkelen we een nieuw en future-proof aanbod. Het resultaat: een beter overzicht, eenvoudiger plannen en leren met nóg meer impact.

1. Een halve dag wordt de standaard

Vanaf 2021 zal elke online-opleiding bij Cevora bestaan uit een sessie van een halve dag (3 uur), met ook een voor- en natraject. Daarover lees je hieronder meer. Uitzonderingen hierop blijven mogelijk voor taal- en sectoriële opleidingen.

De uniformiteit van een halve dag zorgt ervoor dat je een opleiding niet langer kiest op basis van de duurtijd, maar volgens welke training jou of je medewerkers het meeste aanspreekt of het meeste kan bijbrengen. Bovendien wordt het aanbod op die manier overzichtelijker en beantwoordt het aan de groeiende vraag naar korte, praktijkgerichte opleidingen.

2. Karibu: jouw centrale hub voor opleidingen

Vanaf januari 2021 lopen onze opleidingen via Karibu, ons nieuwe online-leerplatform. Je wordt er begeleid tijdens de drie fases van je opleidingstraject: voor, tijdens en na. Binnen Karibu krijg je een korte voorbereiding of inleiding op het thema, volg je de opleiding zelf en is er nadien een opvolgmoment. Op die manier zorgen we ervoor dat de skills en inzichten uit de opleiding blijven plakken, en jij of je medewerkers er ook echt iets aan hebben op de werkvloer.

Op Karibu vind je alle opleidingsinfo, lesmateriaal, resultaten en andere interessante informatie. Die krijg je niet alleen van Cevora, maar ook van je docenten en medecursisten, die ook toegang hebben tot het leerplatform. Op Karibu maak je opdrachten, ga je met elkaar in interactie – via groepen en (video)chat – en volg je de opleiding van de docent.

3. Planning per 3 maanden

Voortaan verloopt de aanbod- en inschrijvingscyclus per 3 maanden in plaats van per jaar: we plannen elke maand de opleidingen in voor de 3 maanden die komen. Dat stelt ons in staat ons aanbod voortdurend te evalueren en te bekijken of onze opleidingen nog relevant zijn en beantwoorden aan de actuele competentienoden. Zo spelen we korter op de bal en bieden we enkel opleidingen aan die jij of jouw medewerkers echt nodig hebben.

Klaar om volop te groeien?

Ons aanbod is momenteel 100% online en nog steeds volop in ontwikkeling. Inschrijven voor een opleiding doe je via de website.

Van zodra de corona-maatregelen het toelaten, starten we ook opnieuw met klassikale opleidingen.

Vragen? Check onze FAQ.

Geen antwoord gevonden? Stel je vraag dan aan onze klantendienst via het contactformulier.

Reminder: volledig online

Jouw veiligheid en gezondheid gaan boven alles. Daarom gaan we zeker tot en met 1 april 2021 volledig online, ook met ons nieuw aanbod. Directeur Olivier Lambert geeft tekst en uitleg over die keuze voor digitaal.