background section

Corona: zo helpen wij jou tijdens de crisis

Om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn al onze klassikale opleidingen voorlopig geannuleerd. Maar niet getreurd: dit is de ideale gelegenheid om online te blijven bijleren. En daar steunen we jou en je collega's graag in. Zo krijg je ook premies voor opleidingen via conference calls (zoals Skype, Zoom of Teams) en heb je tijdelijk ook als bedrijfsleider van een kmo toegang tot onze kosteloze online opleidingen - zonder voorwaarden. Alle info vind je hieronder!

Recentste update: vrijdag 3 april

Klassikale opleidingen

Gaat mijn klassikale opleiding door? Welke maatregelen neemt Cevora?

Neen, alle klassikale opleidingen die plaatsvinden van zaterdag 14 maart tot en met zaterdag 2 mei zijn geannuleerd. Dit omvat alle klassikale opleidingen voor werknemers, werkzoekenden, outplacement en incompany-opleidingen. Wij informeren alle deelnemers, docenten en opleidingslocaties die een opleiding in deze periode gepland hadden.

Online opleidingen

Kan ik nog steeds online bijleren als werknemer?

Absoluut! Tijdens deze periode breiden we ons aanbod aan e-learning, webinars en virtuele klassen uit. Maak gerust gebruik van deze periode om iets nieuws aan te leren. Dat kan ook als je momenteel economisch werkloos bent.

Ik ben momenteel economisch werkloos. Heb ik recht op de kosteloze online opleidingen van Cevora?

Zeker! Wij hopen dat je van deze moeilijke periode kunt gebruik maken om iets bij te leren. Daar helpen we je graag bij. Maak je keuze uit ons aanbod e-learning, webinars en virtuele klassen.

Kan ik online bijleren als zaakvoerder van een kmo?

Ja! In deze uitzonderlijke tijden geven we je ook als zaakvoerder van een kmo het recht om onze kosteloze opleidingen te volgen. De voorwaarde dat er ook minstens één werknemer moet ingeschreven zijn, valt tijdelijk weg. Je hoeft ook geen opleidingsplan ingediend te hebben.

Incompany-opleidingen

Kan ik een incompany-opleiding laten plaatsvinden als virtuele klas?

Ja, voor bepaalde opleidingen is het mogelijk om een opleiding in je kantoren te vervangen door een virtuele klas. Met name in ons aanbod Office-software en digitale skills.

Hoe ga je te werk? Vraag een incompany-opleiding aan voor de training van je keuze. Wij vertellen je nadien of het mogelijk is om die te organiseren als virtuele klas.

Opleidingspremies

In ons bedrijf hebben we een online opleidingspakket of -platform aangekocht. Hebben we hiervoor recht op een opleidingspremie?

We onderzoeken momenteel of het haalbaar is om ook deze financiële kost te verlichten voor jou. Maar daar hebben we jouw input voor nodig! Klik hier om ons een mailtje te sturen. Dan contacteren wij jou met enkele vragen, zoals:

  • Welk e-learningpakket of -platform heb je aangekocht (of plan je aan te kopen)?
  • Wat is de kostprijs?
  • Hoeveel werknemers maken hier gebruik van?

Op basis van deze informatie maken we een grondige analyse. Zo is het binnenkort misschien mogelijk om ook daarvoor premies aan te vragen. Alvast hartelijk bedankt!

In ons bedrijf organiseren we opleiding(en) via conference call (Skype, Teams, Zoom e.d.). Hebben we hiervoor recht op een opleidingspremie?

Ja, ook daarvoor betalen we opleidingspremies uit. We stimuleren met plezier elke creatieve oplossing om in deze moeilijke tijden toch bij te leren. Zulke opleidingen vergoeden we per uur. Een premie aanvragen doe je hier.

Ik ben momenteel economisch werkloos. Heb ik recht op opleidingspremies?

Absoluut! Meer zelfs: om je extra bij te staan, heb je uitzonderlijk recht op een verhoogde opleidingspremie, tot € 375. Vraag hier je premie aan. (Gelieve een bewijs toe te voegen van je huidige werkstatus.)

Leer hier meer algemene informatie rond onze opleidingspremies.

Omwille van de crisis kan ik mijn geplande externe opleiding niet beëindigen. Heb ik nog steeds recht op mijn opleidingspremie?

Ja. Om je te steunen in deze uitzonderlijke omstandigheden betalen we je opleidingspremie uit, ook al kan je de opleiding niet beëindigen.

Persoonlijke adviezen en afspraken

Ik kom graag meer te weten over Cevora. Kan ik een online afspraak maken om uitleg te krijgen?

Ja hoor! Geef ons een seintje en één van onze Customer success managers contacteert jou voor een afspraak via telefoon, Skype of Teams.

Ik ben niet zeker hoe ik (online) opleidingen het best inzet in mijn bedrijf. Kunnen jullie mij adviseren?

Zeker!

Meer informatie

Wat kan ik doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

Je vindt alle info op info-coronavirus.be, de site van de FOD Volksgezondheid.