background section

Hoe bouw je aan een positieve en duurzame werknemersrelatie?

Een goed loon en goede arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk maar niet meer voldoende om werkenemers duurzaam aan je organistaie te binden.

Een positieve Employee Experience of alles wat een medewerker meemaakt, waarneemt of voelt tijdens zijn loopbaan in jouw bedrijf, speelt een steeds grotere rol. Medewerkerstevredenheid verbeteren zorgt voor een duurzame loopbaan, minder absenteïsme, meer motivatie en productiviteit.

Bovendien kan je zelfs bij de krapte op de arbeidsmarkt makkelijker de beste talenten binnenhalen en worden deze betrokken medewerkers je ambassadeurs van je organisatie. Een goed recept voor meer klanttevredenheid zonder dat dit veel tijd en geld hoeft te kosten.

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Klassikale opleiding

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Volg deze opleiding in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  CL2266NCL

Wat leer je in deze opleiding?

Waarop wacht je nog om aan de slag te gaan? In deze praktische training ga je concreet aan de slag met jouw employee journey van selectie tot exit en ontdek je de mogelijkheden om het gesprek hierover aan te gaan met jouw collega's.

 

 • Je weet wat employee experience is, waarom het belangrijk is en wat de belangrijkste kenmerken zijn.
 • Je kan een employee experience journey met concrete acties op de sleutelmomenten in de loopbaan van medewerkers opbouwen en vorm geven.
 • Je kan het gesprek aangaan met medewerkers en leidinggevenden over topics die de employee experience beïnvloeden. Verwacht je aan een boeiende uitwisseling in praktische workshopvorm.

Doelgroep

Deze training is gericht op HR-medewerkers en bedrijfsleiders van KMO’s die vanuit hun rol een strategie willen uitstippelen waarin de ervaringen van de medewerkers centraal staan.

Leermethode: Klassikale opleiding

Deze klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

 • Stap 1: online

Je opleiding start op Karibu, ons online-leerplatform. Dit eerste leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

 • Stap 2: klassikaal

Tijdens deze stap ben je een hele dag ‘live’ aanwezig op de opleidingslocatie, samen met je medecursisten. Je leert van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf cursisten.

 • Stap 3: online

Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

Stap 1: online (45 min)

In deze stap leer je meer over wat Employee Experience is en waarom het vandaag zo belangrijk is. Je deelt voorbeelden en leert van mekaar aan de hand van good practices. Er volgen ook concrete cases. Reflectievragen laten je stilstaan bij hoe het vandaag al loopt in je organisatie.

 

Stap 2: klassikaal (8u)

Je bouwt verder op je ervaringen van stap 1 en gaat aan de hand van design thinking de medewerkers opdelen in persona’s. Je staat stil bij de belangrijkste sleutelmomenten in de loopbaan van een medewerker (van onboarding tot exit) en gaat na hoe deze stappen worden beleefd. In verbinding blijven met je medewerker doe je via communicatie. Aan de hand van cases oefen je dit in.

Tijdens de opleiding werken we voor een aantal oefeningen met een kaartspel ontwikkeld door Cevora.

Dit kaartspel kan je gratis mee naar huis nemen. Zo kan je meteen na de opleiding aan de slag binnen je organisatie. Het zal je helpen om je face-to-face gesprekken vorm te geven of een uitwisseling binnen je departement te faciliteren.

 

Stap 3: online (30 min)

Na de klassikale opleiding krijg je een toolbox aangeboden die je helpt om in je organisatie verder aan de slag te gaan en je actieplan te concretiseren. Je kan via een white paper, nuttige links en andere documentatie een verdere duik nemen in het onderwerp.