background section

Efficiënt online vergaderen

Online vergaderingen: het is sedert enkele maanden voor vele werknemers bijna dagelijkse kost geworden. En deze vergadermethode zal ongetwijfeld een belangrijke rol blijven spelen in ons professioneel leven.

Geen sessies

Er zijn momenteel geen sessies gepland.

  • Opleidingstype

    Webinar

  • Opleidingsduur

    1 dag

  • Beschikbare talen
    NL 
  • Opleidingscode

    DL1955NWB

Wat leer je in deze opleiding?

De uitgangspunten voor een goede samenwerking en efficiënte vergadering blijven niettemin hetzelfde. Maar het digitale luik stelt ons voor enkele nieuwe uitdagingen: je mist veel non-verbale communicatie, de verveling bij online vergaderen slaat ‘nog’ sneller toe, je kan geconfronteerd worden met technische problemen, …

Wil jij online vergaderingen met meer impact, voldoening, verbinding en resultaat? Dan is dit webinar zeker iets voor jou!

Doelgroep

Deze opleiding is voor iedereen die regelmatig een online vergadering leidt en/of bijwoont.

Methode

Webinar

Een webinar is een les die je volgt op je computer. Een docent wordt gefilmd terwijl hij of zij iets uitlegt.

Heb je een vraag? Dan stel je die live via chat. Webinars duren meestal 30 tot 90 minuten – ideaal als je snel iets wilt bijleren.

Vereiste voorkennis

Geen voorkennis vereist

Programma

Op het einde van dit webinar:

  • kan je een online vergadering structureren zodat deze efficiënt verloopt
  • ken je de do’s and don’ts van online vergaderen en kan je daar op inspelen
  • weet je hoe je in online vergaderingen het best kunt werken aan informatie delen, brainstormen en besluiten neem
  • slaag je erin om online vergaderingen te dynamiseren.

 

Er wordt in dit webinar weliswaar verwezen naar de mogelijkheden van digitale tools, maar deze vormen niet de focus van dit webinar. Het is m.a.w geen webinar waarin digitale tools qua functionaliteiten met elkaar vergeleken worden en waar de werking van deze tools toegelicht worden.

 

Docent : Mieke Mievis

Mieke is al heel haar leven gepassioneerd door mensen en relaties. En ze doet ook iets met die passie. Ze is actief bij Obelisk als trainer, individuele en teamcoach en procesbegeleider bij bedrijven uit diverse sectoren (o.a. Belfius Insurance, Unizo, Uhasselt, UGent, Baloisa, Fidea, Odisee, Thomas More…).

Ze focust daarbij vooral op trainingen rond communicatievaardigheden, vergadertechnieken, time management en mentale veerkracht. Ze is van opleiding (relatie)therapeute en seksuologe. Ze runt naast haar trainings- en coachingsactiviteiten ook een eigen Therapeutisch Centrum met 12 medewerkers.