background section

Hoe hou je je energie en je vitaliteit op het werk in evenwicht?

Heb jij aan het eind van een werkdag nog energie of heb je vaak het gevoel dat je niet genoeg energie hebt om al jouw taken af te maken of van het leven te genieten? Ben je op zoek naar een betere balans tussen energie en vitaliteit? Met behulp van yoga, ademhaling en andere technieken leer je hoe je voor jezelf kunt zorgen, zelfs tijdens micropauzes. Schrijf je in voor deze (inter)actieve dag waar je de voorgestelde technieken en oefeningen direct in de praktijk kunt brengen.
Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Klassikale opleiding

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Volg deze opleiding in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  CL2225NCL

Wat leer je in deze opleiding?

 • bepaal je eigen vitaliteit
 • ken jouw energiebronnen en waarden
 • ervaar de 7 pijlers van welzijn
 • technieken toe te passen om weer energie te krijgen of te ontspannen (b.v. yoga, ademhalingstechnieken, qi gong)

Leermethode: Klassikale opleiding

Deze klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

OnlineStap 1: online
Je opleiding start op Karibu, ons online-leerplatform. Dit eerste leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

KlassikaalStap 2: klassikaal
Tijdens deze stap ben je een hele dag ‘live’ aanwezig op de opleidingslocatie, samen met je medecursisten. Je leert van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf cursisten.

OnlineStap 3: online
Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

1. Voorbereiding op het online leerplatform Karibu

 • Je wordt uitgenodigd om na te denken over jouw huidige energieniveau om jouw verwachtingen en noden in functie van de training te bepalen. Je leert over de basisprincipes van vitaliteit en energie. Voorzie een uurtje voor deze voorbereidende reis.

 

2. Klassikale opleiding

 • In interactie met de docent en de andere deelnemers bespreek je verschillende technieken om beter met energie om te gaan. Hoe bij te tanken als het energieniveau daalt? Hoe kom je van overtollige energie of stress af? De oefeningen en technieken worden onmiddellijk in de praktijk gebracht, zodat je vertrekt met een toolbox die je in de werkdag kunt integreren. De pijlers van welzijn zijn onder meer slaap, voeding, sociale contacten, ademhaling en ontspanning. Je stelt je eigen actieplan op.

 

3. Opvologing op het online leerplatform Karibu

 • Op het Karibu-platform vind je al het materiaal van de training (oefeningen, video's, links en interessante lectuur) en kun je jouw actieplan opvolgen dankzij de aangeboden sjablonen en schema's.