background section

Hoe mindfulness toepassen op de werkvloer?

Voel je je soms overweldigd door het gewicht van to-do-lijstjes op het werk en de stress die ze veroorzaken? Wil je rustiger werken en je stresspieken beter beheersen? Ben je op zoek naar een methode om je brein en communicatie te kalmeren? Probeer dan mindfulness, een hulpmiddel waarmee je jezelf kunt versterken om betere beslissingen te nemen beter door je te concentreren op het huidige moment.

Tijdens deze opleiding ontdek je de basisprincipes van mindfulness: een geheel van technieken en oefeningen die je toelaten het effect van stress en emotie op je communicatie en gedrag beter te beheersen. Je wordt uitgenodigd om minder te oordelen, om je bewust te worden van je gedachten, je emoties en je gedrag. Je wordt zelfverzekerder in interactie, minder overweldigd door de dagelijkse stress en ervaart een verhoogde levenskwaliteit op het werk.

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Klassikale opleiding

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Volg deze opleiding in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  CL2222NCL

Wat leer je in deze opleiding?

 • De basisprincipes van mindfulness en hun toepassing op de werkplek
 • Het effect van stress en emoties op gedrag en communicatie
 • Je gedachten en emoties observeren zonder te oordelen, zodat je minder impulsief reageert
 • Ademhalings- en meditatietechnieken om te vertragen of te kalmeren
 • Herkennen van veroordelende gedachten en ze niet volgen
 • Bewust communiceren en grenzen stellen

Leermethode: Klassikale opleiding

Deze klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

Stap 1: online
Je opleiding start op Karibu, ons online-leerplatform. Dit eerste leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

Stap 2: klassikaal (1 dag)
Tijdens deze stap ben je een hele dag ‘live’ aanwezig op de opleidingslocatie, samen met je medecursisten. Je leert van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf cursisten.

Stap 3: online
Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

1. Voorbereiding op het online leerplatform Karibu

 • Je wordt gevraagd om na te denken over je huidige niveau van mindfulness om je verwachtingen en behoeften in functie van de training te bepalen. Je leert over de basisprincipes en de voordelen van mindfulness. Je zal ook jouw specifieke vragen kunnen stellen. Neem maximaal een uur de tijd voor deze voorbereiding.

 

2. Klassikale opleiding

 • In interactie met de docent en de andere deelnemers leer je de verschillende principes van mindfulness: minder oordelen, gedachten en emoties herkennen die uw welzijn belemmeren en communicatie met collega's. Tegelijkertijd zul je in staat zijn je positieve emoties te versterken en de beste versie van jezelf te worden. De oefeningen en technieken worden onmiddellijk in de praktijk gebracht, zodat je vertrekt met een toolbox van oefeningen om in je werkdag te integreren. Je stelt je eigen actieplan op.

 

3. Opvolging op het online leerplatform Karibu

 • Op het Karibu-platform vind je het materiaal van de opleiding (oefeningen, video's, links en interessante lectuur) en je kunt je actieplan opvolgen met de aangeboden sjablonen en schema's.
 • Nog steeds niet overtuigd dat mindfulness iets voor jou is? Geen probleem, schrijf je in voor de online cursus van 3 uur om jezelf vertrouwd te maken met het concept. Introductie tot mindfulness op de werkvloer