background section

Omdenken als tool om het welzijn van mezelf en mijn huishoudhulpen te verhogen

Als consulent krijg je dagelijks problemen en vragen te horen. Het is niet altijd gemakkelijk om hierbij positief en goedgezind te blijven. In deze opleiding krijg je verschillende brillen aangeboden om op een positieve wijze naar situaties te kijken.
Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Online-klas

 • Opleidingsduur

  0.5 dag

 • Beschikbare talen
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  DL2043NOC

Wat leer je in deze opleiding?

Met de omdenkstrategieën in het achterhoofd kan je de keuze maken om van een probleem een opportuniteit te maken. Bereid je voor op een actieve online klas van 3u via zoom die je eventjes uit jouw comfortzone brengt. 'Omdenken' wordt de rode draad doorheen deze opleiding.

 

 • Je kan problemen 'omdenken' aan de hand van een paar methodieken.
 • Je kan brainstormen naar mogelijke oplossingen.
 • Je kan jouw creativiteit aanwenden om op een andere manier situaties te bekijken.

Doelgroep

Je bent consulent of leidinggevende in de dienstenchequesector. Je bent iemand die graag je eigen creativiteit inzet in je job of dit wilt leren. Je bent bij voorkeur geen starter.

Val je onder het paritair comité 337? Dan kan je uitzonderlijk ook deelnemen aan deze opleiding, dankzij onze samenwerking met Vorm DC in het kader van het werkbaarheidsfonds. Hoe? Maak je MyCevora-account aan en schrijf je in!

Methode

Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer, met een individuele inleiding en slotstuk voor- en nadien. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit eerste deel gebeurt online en doe je op je eigen tempo. Het is een essentiële stap, die het thema van de opleiding inleidt en je nieuwsgierigheid aanwakkert. Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online, via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
  Ben je bezorgd om je privacy? Lees in onze FAQ waarom we Zoom vertrouwen als opleidingstool.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt ook online maar doe je opnieuw op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Programma

In het online voortraject maak je al kennis met het onderwerp via een paar oefeningen, filmpjes, etc. In de interactieve zoom-sessie (3u) ga je aan de slag met volgende onderwerpen:

 

 • 'omdenken' als methodiek en strategie,
 • zelfinzicht van positieve kwaliteiten,
 • kwaliteiten benoemen en tonen,
 • positief bekijken van complexe situaties.