background section

Professioneel Frans: vlotter spreken in 6 weken (18h)

Met gemak je talen spreken is een garantie voor succes op de werkvloer. Je staat iedere klant vlot te woord, werkt nauw samen met anderstalige collega’s en je bent een echte meerwaarde voor je bedrijf. Wil jij je kennis van het Frans opfrissen of verfijnen tijdens een online traject? Of wil je nieuwe werknemers de kans bieden hun Frans in enkele weken tijd naar een professioneel niveau te tillen? Dan is deze taaltraining precies wat je zoekt: een moment om je taalkennis naar een hoger niveau te tillen.

Geen sessies

Er zijn momenteel geen sessies voorzien. Houd deze pagina in het oog. In de komende weken of maanden voegen we de nieuwe startdatum toe.

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Online-klas

 • Volg deze opleiding in het:
  NL 
 • Opleidingscode

  DL2032NA2OC

Wat leer je in deze opleiding?

De nadruk ligt op spreken en vlot professioneel communiceren met Franstalige klanten en collega’s. Ook schriftelijke vaardigheden kunnen aan bod komen als je dit wenst. Belangrijk is vooral dat je na zes weken vlot Frans spreekt zonder angst om fouten te maken. Ook al is er nog ruimte voor progressie, je bent niet meer bang om een gesprek met anderstaligen aan te knopen.

Deze semi-intensieve opleiding verloopt volledig online. Dankzij een evenwichtige afwisseling van groepsmomenten en persoonlijke studie ga je op een aangenaam ritme door een resultaatgericht leerproces.

Doelgroep

Je wilt vlotter communiceren in het Frans in 6 weken.

Leermethode: Online-klas

Deze online-opleiding volg je op je computer. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

 • Stap 1

Je opleiding start op Karibu, ons online-leerplatform. Dit leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

 • Stap 2: online-klas

Tijdens deze stap ontmoet je je medecursisten – gewoonlijk zes tot twaalf personen – via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk. Zo leer je van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1.

 • Stap 3

Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Vereiste voorkennis

Voor zowel basis als gemiddeld niveau. Na inschrijving nodigen we je uit voor een mondelinge niveautest.

Programma

 • Vooraf

Na definitieve bevestiging van je inschrijving krijg je toegang tot ons leerplatform. Heb je specifieke topics, verwachtingen of suggesties, dan kan je die hier al aangeven. Onze docent zal er rekening mee houden bij het samenstellen van het programma.

 

 • Week 1 t.em. week 6

Tijdens 6 wekelijkse sessies van 3 uur oefen je actief de doeltaal met een aantal medecursisten van jouw niveau. Tijdens de laatste sessie kan je de opgedane kennis definitief verankeren en een actieplan opstellen in overleg met je docent.