background section

Ontdek de kracht van non-verbale communicatie

Een goede presentatie, een goed betoog, een interview in de media, etc. hangt vooral af van de samenhang tussen jouw expressie - de emoties op je gezicht, de toon van je stem, gebaren, lichaamshouding - wat je zegt en de verwachtingen van het publiek.

Via deze opleiding willen we jouw bewust maken van de verschillen tussen deze en de onbewuste indrukken die ze bij het publiek teweegbrengen (waargenomen competentie, autoriteit, sociabiliteit, geloofwaardigheid, etc.).

Geen sessies

Er zijn momenteel geen sessies voorzien. Houd deze pagina in het oog. In de komende weken of maanden voegen we de nieuwe startdatum toe.

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Klassikale opleiding

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Volg deze opleiding in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  CL2217NCL

Wat leer je in deze opleiding?

Samen analyseren we uw voorbeelden van overtuigende boodschappen om te begrijpen hoe uw doelpubliek u op basis van deze gedragingen zal beoordelen. Vervolgens zullen we bekijken wat wetenschappelijk onderzoek ons vertelt over non-verbale communicatie en de beoordeling van anderen.

Aan de hand van talrijke voorbeelden en praktijkgevallen zullen we samen ontdekken hoe u van uw non-verbale communicatie een doeltreffende bondgenoot kunt maken om te overtuigen en wantrouwen en verdenkingen weg te nemen.

Doelgroep

Iedereen die zijn argumentatievaardigheden wil ontwikkelen.

Leermethode: Klassikale opleiding

Deze klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

OnlineStap 1: online
Je opleiding start op Karibu, ons online-leerplatform. Dit eerste leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

KlassikaalStap 2: klassikaal
Tijdens deze stap ben je een hele dag ‘live’ aanwezig op de opleidingslocatie, samen met je medecursisten. Je leert van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf cursisten.

OnlineStap 3: online
Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

 • Inleiding tot de modellen van overtuigende communicatie
 • Analyse van uw non-verbale communicatie (gezichtsuitdrukking, stem, gebaren)
 • Begrijpen hoe anderen je zien en beoordelen
 • Oefeningen om natuurlijk te communiceren