background section

Webinar: De kunst van verbindend communiceren

Wat kan je doen om duidelijk te krijgen wat je belangrijk vindt en wat je hiervoor nodig hebt? Wat kan jou helpen opdat je jouw gesprekken met een prettiger gevoel kan afronden?

Geen sessies

Er zijn momenteel geen sessies gepland.

 • Opleidingstype

  Webinar

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Beschikbare talen
  NL 
 • Opleidingscode

  DL1952NWB

Wat leer je in deze opleiding?

In dit webinar leer je hoe je op een krachtige, maar respectvolle wijze kan communiceren. We vertrekken hierbij van de inzichten van Marshall Rosenberg over “verbindend communiceren”. Je leert onder meer het “4 stappenplan” kennen en toepassen, waardoor je je eigen behoeften en die van de ander beter leert kennen. Het onmiddellijke effect is dat de vertrouwensrelatie met de ander sterker wordt, waardoor je groeit als mens, als team en als organisatie.

Via jakhals- en giraffentaal leer je hoe je meedogenloosheid kan ombuigen naar mededogen. Dit model werpt ook zijn vruchten af bij het brengen van moeilijke boodschappen, zowel binnen de organisatie als naar klanten toe.

Doelgroep

Dit webinar richt zich tot niet alleen tot leidinggevenden, HR-professionals, teamleaders, bemiddelaars maar tot iedereen, die streeft naar krachtige, verbindende communicatie volgens de principes van Marshall Rosenberg.

Methode

Webinar

Een webinar is een les die je volgt op je computer. Een docent wordt gefilmd terwijl hij of zij iets uitlegt.

Heb je een vraag? Dan stel je die live via chat. Webinars duren meestal 30 tot 90 minuten – ideaal als je snel iets wilt bijleren.

Vereiste voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Programma

 • Begrip leren krijgen voor elkaar door een grondig inzicht in het 4 stappenplan en de achterliggende 3 processen van Marshall Rosenberg
 • Inzicht krijgen in de toepassing van de jakhals- en giraffentaal
 • Krachtig leren communiceren vanuit een ik-boodschap
 • Technieken om moeilijke boodschappen te brengen vanuit verbindende communicatie
 • Conflicten bekijken vanuit een andere invalshoek en de energie positief benutten
 • Vanuit een helderheid en met mededogen in verbinding kunnen gaan met anderen

 

Docent : Johan Claus

Johan was meer dan 20 jaar werkzaam in Sales en Coaching binnen de financiële sector. Hij heeft daarbij zowel in de vuurlinie gestaan (sales B2B en B2C) als in een ondersteunende rol gewerkt (Business Coach, Executive Coaching, Sales Coaching, Training & Development). Na een intensief opleidingstraject bij oa. Prof. Elke Geraerts (Better Minds At Work) en Prof. Elke Van Hoof (Huis voor Veerkracht) startte Johan begin 2018 als zelfstandig coach / trainer / speaker. Zijn specialisatie ligt in de domeinen van stress & burn-out, veerkracht, mindset, self management en communicatie zowel binnen bedrijven, als bij zelfstandigen en particulieren. Johan Claus is een optimistische, creatieve man met een groot hart voor mensen. Hij is één brok enthousiasme en energie, die hij heel graag deelt!