Cevora Academy Talks 2023

Unlocking the learning brain - from neurons to skills!


Aftermovie Cevora Academy Talks 2022 - Thema Motivation Unlimited

Logo Academy Talks Cevora

20 oktober 2023

The Egg, Brussel


Ik schrijf me in

 

Programma  Praktisch

Wat zijn de Academy Talks?

Maïté Dhallenne

Dat is een jaarlijks event waarin jij de andere Cevora-ambassadeurs ontmoet. Met steeds een centraal thema, gelinkt aan ons métier.

De Academy Talks zijn hét hoogtepunt van de Cevora Academy – ons initiatief om je te trainen en te inspireren.

Maïté Dhallenne – Jouw Trainers Community Manager


Unlocking the learning brain - from neurons to skills

Dit jaar hebben we gekozen voor het thema neurowetenschappen en hun impact op leren. Wat kunnen we leren over onze hersenen om beter te leren? En om onze cursisten beter te ondersteunen bij het leren?

KEYNOTE

10u30 – 12u00: Steven Laureys

Professor Steven Laureys is een wereldwijd gerenommeerde neuroloog en auteur van internationale bestsellers (Breinbreker, Meditation is Good for the Brain, No-Nonsense Meditation Book, etc.).

Al meer dan 25 jaar onderzoekt hij de menselijke geest met behulp van de nieuwste technologieën. Hij beoordeelt het bewustzijn en de kracht van de geest in meditatie, slaap, coma, bijna-doodervaringen, psychedelica, hypnose en droomtoestanden. Samen met zijn team bestudeerde hij de hersenen van astronauten, topatleten, boeddhistische monniken en ondernemers.

Hij komt ons vertellen over de kracht van onze hersenen, deelt zijn onderzoeksresultaten met ons en vertelt ons hoe ons 'lerend brein' werkt.

Sabine Appelmans

WORKSHOPS

Begeleid deelnemers effectiever dankzij inzichten uit de neuropedagogie neuropedagogie

door Miguel de Clerck van CFIP

Taal: Nederlands

Hoe nemen wij beslissingen? Wat speelt er zich af in onze hersenen wanneer we twijfelen tussen een vanille- en een mokka-ijsje? Dat bestuderen neurowetenschappers. Zij hebben modellen rond besluitvorming ontwikkeld.

Ook voor het lerende brein komen die inzichten van pas. Zo zijn er, op basis van deze modellen, benaderingen en hulpmiddelen gecreëerd om het leerproces te vergemakkelijken.

Kom naar deze workshop en ga zelf aan de slag met deze tools. Zo begrijp je hoe en waarom ze werken en hoe je ze zelf toepast in je opleidingen.

Het resultaat? Dankzij jouw vernieuwde aanpak nemen je deelnemers de kennis een pak sneller en efficiënter op.

Miguel de Clerck

Focus = het nieuwe IQ

door Marie Loop van Better minds@work

Taal: Nederlands

Tijdens deze workshop leer hoe je je brein in beweging brengt, om je mentaal gezond en scherp te houden. Je krijgt concrete handvaten mee om je focus, productiviteit en energie een boost tegeven.

Je zult niét in slaap vallen van vage wetenschappelijke theorieën. Die vertalen wij voor jou naar een frisse en toegankelijke day to day-aanpak.

Zo ga jij van inzicht naar impact.

Ontdek hoe AI jou kan ondersteunen als docent

door Johan Loeckx en Denis Steckelmacher van FARI

Taal: Nederlands en Frans

“ChatGPT, welke AI-tools bestaan er om mijn opleidingen te verrijken?”

Nog nooit geprobeerd? Niet erg!

In deze workshop maak je (voor het eerst of opnieuw) kennis met kunstmatige intelligentie (AI). Dan ontdek je enkele laagdrempelige AI-tools en krijg je inzicht in hun voor- en nadelen. Spelenderwijs leer je meer over de juridische, ethische en filosofische overwegingen van AI. Samen doorprikken we de mysteries van algoritmen, code en vooroordelen.

Het doel? Haal je voordeel uit deze AI-tools en vergemakkelijk je leven als docent, career coach of opleidingsadviseur.

Praktisch

Locatie

The Egg
Barastraat 175, 1070 Brussel

Datum & Tijd

Vrijdag 20 oktober
9u15 – 18u30


Bereikbaarheid

The Egg in Brussel is heel vlot bereikbaar met trein, tram, bus of fiets. Misschien ook met de wagen, maar bij Cevora trekken we volop de ecologische kaart en willen we alle deelnemers massaal aanmoedigen om die dag met het openbaar vervoer naar Brussel te komen.

Om onze ambitie kracht bij te zetten, betalen wij alle treintickets van en naar Brussel-Zuid van onze deelnemers. Schrijf je dus in, laat weten vanuit welk station je wenst te vertrekken en wij regelen de rest. Wij bestellen de tickets en laten die op jouw identiteitskaart plaatsen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je ticket, het staat automatisch op jouw ID.

Wil je toch met de wagen naar Brussel afzakken of is het onmogelijk om met het openbaar vervoer te komen? De dichtstbijzijnde parking vind je op volgend adres: Frankrijkstraat 40, 1060 Brussel.