Logo Academy Talks Cevora

14 oktober 2022

The Egg, Brussel


Ik schrijf me in

 

Programma  Praktisch


Wat zijn de Academy Talks?

Dat is een jaarlijks event waarin jij de andere Cevora-ambassadeurs ontmoet. Met steeds een centraal thema, gelinkt aan ons métier.

De Academy Talks zijn hét hoogtepunt van de Cevora Academy – het geheel aan acties die we jou bieden om zelf bij te leren en inspiratie op te doen rond pedagogie.

Maïté Dhallenne – Jouw Trainers Community Manager


Maïté Dhallenne

Programma - Motivation Unlimited

Motivatie, de wil om iets te leren of iets te doen. Motivatie zorgt er voor dat iemand wordt aangezet tot actie. En net dat is belangrijk voor Cevora, want gemotiveerde mensen zijn nieuwsgierig, betrokken en niet bang voor een moeilijke uitdaging …

Redenen genoeg dus om tijdens deze Academy Talks dieper in te gaan op de verschillende aspecten van motivatie en samen na te denken over hoe het als sleutel tot succes gebruikt kan worden.

KEYNOTE

10u30 - 12u00: Ann Wauters

Ann Wauters was jarenlang de kapitein van de Belgian Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal. Na de Olympische Spelen van Tokyo, in 2021, zette ze een punt achter haar glansrijke carrière, gekenmerkt door een uitgebreid palmares waarbij ze o.a. vijfmaal uitgeroepen werd tot beste basketbalster in Europa.

Tijdens haar keynote vertelt Ann haar geheimen van twintig jaar aan de top blijven op fysiek en mentaal vlak. Ze weet als geen ander wat het betekent om in team te werken. Ze behaalde heel wat successen met haar teams, maar verloor ook heel wat finales. Hoe bouw je in korte tijd een team dat betrokken is, waar er vertrouwen is en waar men kan omgegaan met concurrentie? Hoe kan je elkaar verantwoordelijk houden met als doel resultaten te halen en titels in de wacht te slepen? Hoe zorg je voor een goede motivatie in een uiterst competitieve wereld vol ego’s, waar je het gezamenlijke doel heel gemakkelijk uit het oog kan verliezen?

Ann Wauters geeft ons een antwoord op deze vragen met een doorleefd verhaal vol persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden.

WORKSHOPS

Exclusief op maat voor Cevora, Motivation clinic bij Ann Wauters

Beperkt aantal plaatsen

Taal: Nederlands en Frans

Tijdens deze exclusieve clinic neemt Ann Wauters jou op een zeer praktische manier mee doorheen het belang en de impact van motivatie binnen een topsportcultuur. Geen topsport-sessie, wel een ongelooflijke opportuniteit om 45 minuten lang te ontdekken hoe topsporters omgaan met motivatie. Let op: het aantal plaatsen is zeer beperkt!

Autonomie en werkplekleren

door Dries De Schutter

Taal: Nederlands


Autonomie is één van onze basisnoden. We weten dat autonomie belangrijk is om mensen gemotiveerd te houden, om mensen stappen te laten zetten , om ervoor te zorgen dat ze willen leren, … Toch is de vraag in welke mate we werknemers die op de werkplek leren al veel autonomie kunnen geven?

De context waarin iemand leert en werkt, is er daarenboven één met verschillende regels, procedures, verwachtingen, … Daarnaast is er ook nog het opleidingsplan. Een plan waar die vaardigheden opgesomd worden die de lerende gedurende een bepaalde zou ‘moeten’ verwerven.

  • Waarom is autonomie zo belangrijk voor iemand die leert en werkt?
  • Wat in de invulling van autonomie voor iemand in een systeem van leren en werken?
  • Waarom het verplichte opleidingsplan en het geven van autonomie aan de lerende niet tegenover elkaar hoeven te staan?
  • Hoe kan jij op een autonomie-ondersteunende manier leren en begeleiden tijdens zijn of haar leerproces?

Na deze sessie heb je heb je een reeks tips die je helpen om op een autonomie-ondersteunende manier de lerende stappen te laten zetten, te laten leren, te laten groeien, … op de werkplek.

Verhoog de motivatie en het engagement van je deelnemers met LUDO's en LOLA's

door Peter de Jonghe en Pauline Stassin

Taal: Nederlands en Frans


In deze workshop gaan we concreet aan de slag met technieken en activiteiten (LUDO's en LOLA's) om interactie, engagement en leerplezier te gebruiken als motor voor meer motivatie. De technieken zijn zowel online als offline toe te passen en hebben een direct effect op het engagement van de deelnemers.

Comment transformer la résistance en motivation

door Najima el Kasmi

Taal: Frans


Hoe ga je in een opleiding om met deelnemers die niet gemotiveerd zijn? En hoe zet je weerstand om in motivatie? In deze workshop ontdek je tips, tricks en activiteiten om in dialoog te gaan met deelnemers die niet gemotiveerd zijn of weerstand hebben tegen je opleiding. Bovendien ontdek je dat weerstand een krachtige hefboom kan zijn om met je deelnemers je opleidingsthema in de diepte te verkennen.

Nudging – een introductie

door Reinout Van Zandycke

Taal: Nederlands


In deze sessie vertalen we onze theoretische kennis en ervaring in communicatie – en gedragswetenschappen naar concrete tips om nudging te gebruiken in een pedagogische context. We starten met een korte uitleg van ons theoretisch kader, maar maken dit dan vooral concreet door met voorbeelden te werken. De concrete tips zullen ervoor zorgen dat iedereen na de presentatie aan de slag kan. Zo komt aan bod hoe je mensen kan enthousiasmeren, drempels eenvoudig kan weghalen, hoe je best omgaat met weerstand en wat je zeker niet mag doen.

Zelfdeterminatietheorie: de sleutels tot uw motivatie en die van uw cursisten identificeren

door Ophélie Amelin

Taal: Frans


In deze sessie van een uur, zullen we verschillende horizonnen verkennen:

  • Uw persoonlijke motivatie --> begrijpen wat u moet doen om uw motivatie te verhogen en hoe u dat moet doen.
  • De motivatie van uw leerlingen --> identificeer en begrijp het type motivatie van uw leerlingen en kies een aangepaste pedagogie.

Praktisch

Locatie

The Egg
Barastraat 175, 1070 Brussel

Datum & Tijd

Vrijdag 14 oktober
9u15 – 18u30


Bereikbaarheid

The Egg in Brussel is heel vlot bereikbaar met trein, tram, bus of fiets. Misschien ook met de wagen, maar bij Cevora trekken we volop de ecologische kaart en willen we alle deelnemers massaal aanmoedigen om die dag met het openbaar vervoer naar Brussel te komen.

Om onze ambitie kracht bij te zetten, betalen wij alle treintickets van en naar Brussel-Zuid van onze deelnemers. Schrijf je dus in, laat weten vanuit welk station je wenst te vertrekken en wij regelen de rest. Wij bestellen de tickets en laten die op jouw identiteitskaart plaatsen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je ticket, het staat automatisch op jouw ID.

Wil je toch met de wagen naar Brussel afzakken of is het onmogelijk om met het openbaar vervoer te komen? De dichtstbijzijnde parking vind je op volgend adres: Frankrijkstraat 40, 1060 Brussel.