background section

Verbeter specifieke skills in online-workshops Frans, Engels en Nederlands

Een vergadering, een presentatie, een informeel gesprek: het lukt je wel in een vreemde taal, maar het zou vlotter mogen?

Ga in 9 uur tijd praktisch aan de slag, waardoor je er vol zelfvertrouwen tegenaan kunt. Deze workshops zijn geschikt voor een gemiddeld niveau (tussen B1- en B2-).

Welke taal wil je vlotter spreken?

 

Frans  Engels  Nederlands

Ik wil een incompany-opleiding aanvragen

Kies uit 3 workshops

Voor gemiddelde niveaus B1 en B2

 • Breng je boodschap over

  Efficiënt vergaderen

  Spendeer minder tijd en energie om de juiste woorden en zinsconstructies te vinden tijdens vergaderingen. Zo concentreer je je beter op wat anderen te vertellen hebben.
 • Spreek duidelijk en vlot

  Krachtige presentaties

  Niet de slides maken de presentatie, wel de spreker. In deze online-workshop werk je aan je vaardigheden in een andere taal om vlot te presenteren.
 • Praat mee aan de koffiemachine

  Informele gesprekken voeren

  Goede, vlotte contacten maken goede collega’s. Voer zelf het gesprek met een goed gevoel in de taal die je beter onder de knie wil krijgen.
background section

Hoe werkt het?

 • Stap 0: telefonisch adviesgesprek (15 minuten)

  Formulier ingevuld? Binnen de week belt onze taalpartner je op om te horen wat je nodig hebt en wat je verwacht. We testen kort je taalniveau.

 • Stap 1: online ontdekken en oefenen

  Gelukt? Dan krijg je toegang tot het onlineplatform waar je voor, tijdens en na de lessen aan de slag kan met oefeningen. Je krijgt hiervoor minstens drie uur in totaal.

 • Stap 2: twee online-workshops

  Na het oefenen:

  • volg je een workshop van drie uur,
  • dan ga je weer aan de slag op het online-platform,
  • volg je een tweede workshop van drie uur.

  Tussen deze workshops zit minstens een week tijd.

 • Stap 3: blijven leren

  Ook na de sessies kun je nog terecht op het onlineplatform, waar je blijft oefenen en bijleren.

  Gaat het tijdens de sessies wat moeizamer? Geen nood: je houdt direct contact met je docent in de maand na je laatste individuele coaching!

 • Stap 4: telefonisch eindgesprek (15 minuten)

  Vier weken na de laatste individuele coaching belt je docent je op je voortgang te bespreken met aanbevelingen om je leerproces verder te zetten. Deze tips komen in een rapport dat je per e-mail wordt toegestuurd.

background section

Heb je nog een vraag?

Klap open om het antwoord te lezen!

Wie mag zich inschrijven voor een taalopleiding?

Werk je als bediende en val je onder het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (‘APCB’ of PC 200)? Dan heb je recht op al onze opleidingen voor werknemers. Dus ook op onze taalopleidingen.

Hoeveel kost een taalopleiding?

Die kost jou helemaal niks. Onze opleidingen worden gefinancierd door bedrijven met werknemers uit het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (‘APCB’ of PC 200). Zo kunnen wij jou kosteloze opleidingen aanbieden.

Wanneer vinden de workshops plaats en hoe zien ze eruit?

De workshops vinden elk kwartaal plaats. De exacte data delen we mee tijdens het adviesgesprek. Ze worden georganiseerd in kleine groepen (4 t.e.m. 6 deelnemers).

Wat is het taalniveau B1?

B1 is een gemiddeld niveau: je kunt radio- of televisieprogramma’s volgen, teksten begrijpen in alledaagse taal, een verhaal vertellen. Op reis kun je je goed uit de slag trekken en je kunt zelfs een eenvoudige tekst schrijven.

Het Europese Referentiekader (ERK) geeft een betrouwbare en gestandaardiseerde indicatie van je taalniveau. Van A0 (beginner) tot C2 (expert).

Geen B1-niveau? Liever een wat uitgebreider taalbad?

In onze opleiding ‘Spreek veel vlotter’ ga je gedurende 25 uur aan de slag in groep (klassikaal of online) én individueel online.

Ook hier kan je kiezen voor Frans, Engels of Nederlands. Je bent welkom vanaf het basisniveau (A1+).