background section

Taaltest: bepaal je taalniveau online in minder dan een uur

Maakte je al eens een cv? ‘Uitstekend’, ‘zeer goed’, ‘beperkte vaardigheid’: talenkennis aangeven is vaak nattevingerwerk. Maar dat hoeft niet zo te zijn: het Europese Referentiekader (ERK) geeft een betrouwbare en gestandaardiseerde indicatie van je taalniveau. Van A0 (beginner) tot C2 (expert).

Benieuwd naar je niveau Engels, Frans of Nederlands? Doe dan de taaltest!

Welke taal wil je testen?


Wat testen we?

Je algemene en professionele taalbeheersing. De taaltest meet je leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en luistervaardigheid aan de hand van tekst- en geluidsfragmenten. Je spreekvaardigheid testen we hier niet. Dat doen we telefonisch nadat je je hebt ingeschreven voor een taalopleiding.

Hoe testen we?

Je kan de test 24/7 online afleggen. Let op: na je aanvraag kan het enkele dagen duren tot je toegang krijgt. We testen met meerkeuzevragen en open vragen, die aangepast zijn aan je niveau. De test duurt 40 minuten. Je hoeft je niet voor te bereiden, je volle concentratie tijdens de test volstaat.

Kan ik de test onderbreken?

Dat kan, en je kan hem nadien hernemen. Je tussenscore blijft 15 dagen bewaard.

Wanneer ken ik mijn niveau?

Meteen nadat je klaar bent met de test.
background section

Ik wil mijn Engels, Frans of Nederlands bijschaven.
Wat nu?

Ga voor een online opfrissing van specifieke vaardigheden of voor een uitgebreid taalbad met klassikale en online begeleiding.

Nood aan een opleiding Duits?

Die zit momenteel niet in ons aanbod. Maar volg je een opleiding Duits bij een andere aanbieder? Dan betalen wij je (een deel van) de opleidingskosten terug!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.