Over ons

Bedienden en werkzoekenden opleiden voor de beroepen van de toekomst: dat doet Cevora.

Ons motto? Leer bij, ga vooruit.

Wij geloven dat mensen die opleidingen volgen, daadwerkelijk vooruitgaan. Ze presteren beter, ontwikkelen talenten die hen vooruithelpen en halen meer voldoening uit hun werk. Bovendien zijn ze voorbereid op een toekomst – en arbeidsmarkt – die er door de digitalisering radicaal anders zal uitzien. Gevuld met beroepen die nu nog niet bestaan.

Alles vooraf betaald

Wist je trouwens dat onze opleidingen kosteloos zijn?

Dat hebben we te danken aan de meer dan 55.000 bedrijven en 450.000 werknemers uit paritair comité (PC) 200. In 1990 besloten de sociale partners dat het efficiënt en solidair zou zijn om opleidingen collectief te organiseren. Want als iedereen samenlegt, heeft ook de kleinste kmo toegang tot opleidingen en premies.

Zo gezegd, zo gedaan. Sindsdien financieren de bedrijven en werknemers een organisatie gespecialiseerd in opleidingen. En die organisatie is – je raadt het al – Cevora.

Onze Raad van Bestuur

Cevora vzw wordt paritair beheerd door de sociale partners van het APCB: ACLVB-CGSLB, BBTK-SETCa, ACV Puls, CNE, VBO-FEB en de hierbij aangesloten federaties, UNIZO en UCM.