Verminder meldingen en werk efficiënter in Teams en Outlook dankzij jouw team charter

MS Teams, Outlook, meldingen op je smartphone… Wordt jouw dag beheerst door een niet stoppende stroom van berichten, mails, notificaties …? Wil je graag verschillende technische mogelijkheden ontdekken om digitale tools naar je hand te zetten? Mis je afspraken in je team over het correct omgaan met digitale communicatie tools? Eindig je je dag met een volle inbox en een vol hoofd?

 

Digitale tools zijn fantastische instrumenten om met elkaar in contact te blijven, te overleggen en te communiceren. Maar digitale tools zorgen ook voor veel problemen: je wordt overladen door berichten die onophoudelijk binnenstromen via verschillende kanalen en die maken dat je niet langer ongestoord kan werken. Digitale tools zorgen zo voor wrijving tussen jou en je collega’s omdat er weinig of geen afspraken worden gemaakt.

Je hoeft niet te betalen. Hoe werkt dat ?


Omschrijving

Wat leer je in deze opleiding?

In deze opleiding leer je stap voor stap hoe je digitale communicatie tools naar je hand zet. Enerzijds ontdek je eenvoudige technische tips & tricks voor de meest gebruikte communicatie tools op computer en smartphone. Anderzijds leer je hoe je je eigen gedrag en houding tov communicatie tools kan wijzigen. Tot slot maak je van je werkomgeving een prikkelarme omgeving en krijg je tools om samen met je team afspraken te maken over de omgang met digitale communicatie tools.

Doelgroep

Iedereen die de controle wilt terugnemen over digitale communicatie tools.

Vereiste voorkennis

Geen voorkennis vereist. Uiteraard moet je wel regelmatig werken met die tools om er problemen mee te ondervinden.

Leermethode

Deze online-opleiding volg je op je computer. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

Stap 1
Je opleiding start op Karibu, je online-leerplatform. Dit leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

Stap 2: online-klas
Tijdens deze stap ontmoet je je medecursisten – gewoonlijk zes tot twaalf personen – via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk. Zo leer je van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1.

Stap 3
Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

Stap 1: online via Karibu (2u)

In een online voortraject ontdek je technische tips & tricks om tools naar je hand te zetten. We gebruiken de meest courante tools: MS Teams en Outlook. Na elke video nodigen we je ook uit om zelf te expertimenteren. Daarnaast gaan we in op aanpassingen die je kan doen in je gedrag.

 

Stap 2: online via ZOOM (3u)

Tijdens de online workshop maken we ruimte voor je vragen. Je ontdekt nog meer tips & tricks en je leert hoe je met je collega’s afspraken kan maken over een optimaal gebruik van communicatie tools. Tot slot gaan we in op het creëren van een prikkelarme (online) werkomgeving en digitaal communiceren in een hybride context.

 

Stap 3: online via Karibu (2u)

In het natraject is er ruimte om je vragen te stellen. Je wordt aangenoedigd om de tips & tricks in de praktijk te brengen en we meten de voortgang die je maakt. Je krijgt nog enkele samenvattende video’s met de belangrijkste tips & tricks.

Sessies en planning

Datum
Plaats
Status

Incompany

Exclusieve opleiding voor je werknemers? Dat kan!

Incompany opleiding aanvragen

Hoe werkt het? Vanaf hoeveel deelnemers?