Incompany-opleidingen organiseren: wat zijn de voorwaarden?

Wist je dat je onze opleidingen ook kunt aanvragen als incompany? Die organiseren we exclusief in (of voor) jouw bedrijf. Hier lees je aan welke voorwaarden je bedrijf moet voldoen.

De basisvoorwaarden 

  Opgelet, de voorwaarden voor incompany-opleidingen zijn op 1 januari 2024 gewijzigd. Hieronder lees je de nieuwe voorwaarden. 

  Wil je een incompany-opleiding aanvragen? Dat doe je op de opleidingsfiche van je gekozen opleiding.

je bedrijf behoort tot pc 200

Wil je een incompany-opleiding aanvragen dan behoort jouw bedrijf tot PC 200, zijn er minstens 6 PC 200-werknemers die deelnemen aan de opleiding en is de deelnemerslijst gekend op het moment van de aanvraag.

De incompany-opleiding kan ten vroegste 6 weken en ten laatste 4 maanden na de aanvraagdatum ingepland worden.

Let op: Niet-PC200-deelnemers kunnen niet deelnemen aan onze opleidingen (b.v.: interim, freelancers, etc.).

 Hoe vermijd je annulatiekosten?

Onder bepaalde omstandigheden rekenen we annulatiekosten aan om onze beheer- en planningskosten te dekken.

Hoe vermijd je deze kosten?

 • Registreer alle deelnemers ten laatste twee weken voor de start van de opleiding. Zijn er op dat moment minder dan 6 deelnemers ingeschreven? Dan annuleren wij de opleiding en wordt er een bedrag van € 500 in rekening gebracht.
 • Wil je zelf je incompany-aanvraag annuleren? Doe dit voordat de datum is vastgelegd. Als je annuleert eens de opleiding ingepland is, dan brengen we een bedrag van € 500 in rekening.
 • Zorg dat het minimum aantal deelnemers aanwezig is. Blijkt, na de opleiding, dat dit niet het geval was? Dan rekenen we een forfaitaire kost aan van € 250 per ontbrekende deelnemer.

klassikaal of online

Je incompany-opleiding kan klassikaal of online plaatsvinden. Dat zie je aan de leermethode op de infopagina van de opleiding.

 • We organiseren enkel opleidingen zoals ze bestaan in ons standaardaanbod, d.w.z. met dezelfde doelstellingen, dezelfde inhoud en dezelfde methoden. Een klassikale opleiding volg je bijvoorbeeld enkel klassikaal (en vice versa).
 • Vindt je incompany-opleiding online plaats? Dan gebruiken we altijd Zoom.

Blader door onze opleidingen

Kies je voor een klassikale opleiding?

Dan rekenen we op jouw bedrijf om het volgende te voorzien:

 • Een geschikt lokaal met projector/beamer. Er moet ook een flipchart en/of whiteboard zijn.
 • Een lunch voor alle deelnemers en voor de docent.

  Voorwaarden voor incompany-opleidingen georganiseerd door Cevora-partners


  PC 200-bedrijven kunnen in samenwerking met Cevora-sectorpartners door Cevora erkende incompany-opleidingen organiseren en (gedeeltelijk) laten financieren.

  Vanaf 2024 is het indienen van een sectoraal opleidingsplan bij het sociaal fonds van PC 200 niet meer nodig om gebruik te maken van dit voordeel. Dat betekent dat Cevora de deelname van alle bedienden en alle zaakvoerders uit PC200 aan incompany-opleidingen bij voor deze erkende opleidingen bij partnerorganisaties (gedeeltelijk) vergoedt.

  De planning gebeurt rechtstreeks en zonder tussenkomst van de dienst planning van Cevora. Voor deze opleidingen gelden dan ook de reserverings- en annuleringvoorwaarden van de desbetreffende partner(s).

  Let op: deze voorwaarden zijn niet van toepassing op de taalopleidingen. Gebruik dit aanvraagformulier om een incompany-taalopleiding te organiseren.

Zin om aan de slag te gaan?

Duik in ons opleidingsaanbod

weten hoe je te werk gaat?

Lees er alles over in onze startgids