Duurzaam leiderschap: kickstart jouw team naar verantwoorder ondernemen

Het is geen geheim dat we momenteel voor complexe maatschappelijke, sociale en ecologische uitdagingen staan. Effectief en duurzaam leiderschap kunnen dus niet ontbreken om een positieve verandering teweeg te brengen.

Daarom wil deze opleiding je helpen een duurzame koers uit te zetten voor je team. Recent onderzoek toont aan dat organisaties die duurzaamheid omarmen, beter presteren op de lange termijn en bovendien een verhoogde betrokkenheid bij klanten en medewerkers ervaren.

Duurzaam leiderschap is dus niet alleen een morele plicht, maar ook een strategisch voordeel. Tijdens deze opleiding leer je hoe je als leidinggevende jouw team kunt helpen om duurzaam te werken. Onze ervaren docenten gaan je stap voor stap begeleiden, zodat je kunt uitgroeien tot een resultaatgerichte leider met oog voor de toekomst van onze planeet en maatschappij.

Je hoeft niet te betalen. Hoe werkt dat ?


Omschrijving

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je legt in je eigen woorden uit wat duurzaamheid betekent voor de samenleving en legt de juiste verbanden met de duurzaamheidscontext van je organisatie, je team en je rol als manager.
 • Je kan het verschil tussen impact, risico en kans m.b.t. duurzaamheid aantonen en past deze concepten toe op je eigen team en activiteiten.
 • Je identificeert minstens 3 activiteiten binnen je team die kunnen bijdragen aan verduurzaming en stelt de juiste prioriteiten in functie van de beoogde impact, risico's en kansen.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor alle managers, leidinggevenden en team leaders die duurzaamheid willen integreren in de activiteiten van hun team.

Vereiste voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. Wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid en wil om in je team met duurzaamheid aan de slag te gaan.

De opleidingen Klimaatverandering: maak opportuniteiten van de uitdagingen en Duurzaam ondernemen: maak je bedrijf futureproof zijn een mooie aanvulling op deze opleiding.

Leermethode

Deze klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

Stap 1: online
Je opleiding start op Karibu, je online-leerplatform. Dit eerste leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

Stap 2: klassikaal
Tijdens deze stap ben je een hele dag ‘live’ aanwezig op de opleidingslocatie, samen met je medecursisten. Je leert van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf cursisten.

Stap 3: online
Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

Stap 1: online (ongeveer 2 uur)

 • Doe de sustainable self-scan
 • Begrijp wat duurzaamheid voor jou en je team kan betekenen
 • Identificeer belangrijke sustainability thema’s, en bedenk welke impact, risico’s en kansen die meebrengen waaraan je met je team kunt werken

 

Stap 2: klassikaal (8u)

 • Verdiep je verder in duurzaamheids impact, kansen en risico’s en hoe die van toepassing zijn op je eigen team en afdeling
 • Identificeer en prioriteer relevante duurzaamheidsacties en leer hoe je die kunt integreren binnen de werking van je team of afdeling
 • Ontdek hoe je jouw collega’s mee kunt nemen op een verduurzamingspad en welke argumenten je kunt gebruiken voor het opstarten en uitvoeren van een duurzaamheidsplan binnen je team.

 

Stap 3: online (ongeveer 2 uur)

 • Actieplan
 • Feedback van de docent op jouw plan (ook noemen ?)
 • Samenvattende inzichten en kernboodschappen

Sessies en planning

Datum
Plaats
Status

Incompany

Exclusieve opleiding voor je werknemers? Dat kan!

Incompany opleiding aanvragen

Hoe werkt het? Vanaf hoeveel deelnemers?