Plannen en organiseren in functie van een beter time-management

De tijd willen controleren is onmogelijk, want wat we ook doen, de tijd gaat voorbij. Maar toch hebben we soms het gevoel dat er in een werkdag te weinig uren zitten. Of dat we te weinig gedaan krijgen.

Je kan wel leren omgaan met onvoorziene omstandigheden, onderbrekingen of dringende zaken. Time management is eenvoudig vanaf het moment dat we aanvaarden dat de tijd zich niet laat managen. En dat we de manier waarop we omgaan met onze tijd zelf kunnen beheersen. Onze gedragingen, onze gewoontes, onze conditioneringen zorgen er voor dat we op een specifieke manier werken. Leer in deze opleiding waar de verschillen liggen tussen werknemers en hoe kan je efficiënter je werktijd kan indelen.

Je hoeft niet te betalen. Hoe werkt dat ?


Omschrijving

Wat leer je in deze opleiding?

In deze klassikale dagopleiding ligt de focus op plannen en organiseren van jezelf en je omgeving. Je krijgt tips en strategieën in selfmanagement. De focus ligt enerzijds op plannen en organiseren van je eigen activiteiten en anderzijds het managen van je collega’s en klanten zodat je doelgericht je planning kan realiseren. In deze opleiding komt het gebruik van Outlook, Microsoft 365 niet aan te pas.

 

Na deze opleiding kan je:

 • Inschatten wat zinvolle doelstellingen zijn in je werk.
 • Beter vooruitplannen en prioriteiten bepalen.
 • Je persoonlijke drijfveren beter inschatten.
 • Beter omgaan met onvoorzien obstakels of uitstelgedrag.
 • Tijdrovers overwinnen.
 • Routines ontwikkelen op vlak van plannen op het werk.

Doelgroep

Medewerkers die hun eigen taken effectief zelfstandig kunnen inplannen & organiseren.

Vereiste voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Aanvullend zijn volgende opleidingen wel ook interessant:

 • Verminder meldingen en werk efficiënter in Teams en Outlook dankzij jouw team charter

Leermethode

Deze klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

Stap 1: online
Je opleiding start op Karibu, je online-leerplatform. Dit eerste leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

Stap 2: klassikaal
Tijdens deze stap ben je een hele dag ‘live’ aanwezig op de opleidingslocatie, samen met je medecursisten. Je leert van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf cursisten.

Stap 3: online
Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

Stap 1: online

Na definitieve bevestiging van je inschrijving krijg je twee weken voor de start toegang tot Karibu, het online leerplatform. Hierin polsen we eerst naar je verwachtingen in de cursus, leer je je persoonlijke drijfveren kennen op basis van 50 vragen. We bieden je een korte quiz aan en we polsen naar je persoonlijke en professionele doelstellingen. Je doorloopt 4 online modules die in totaal maximaal twee uur voorbereidingstijd vragen.

 

Stap 2: klassikaal (8u)

We gaan interactief aan de slag, leren van elkaar en we bieden je nog verdere inzichten aan, gebaseerd op 7 uitgangspunten.

 • Hoe een tomaat je kan helpen bij je tijdsbeheer: de Pomodoro wet.
 • Uitstelgedrag, je brein her-programmeren.
 • Kom op voor je prioriteiten, wees assertief.
 • Te veel vergaderen! Wat kan je doen?
 • Wat betekent plannen voor jou? Organiseren, vooruitblikken volgens een plan.
 • Van verticale naar horizontale logica in je time management
 • Hoe een grid je kan helpen je prioriteiten te bepalen in je time management, de Matrix van Eisenhower

Op het einde van je klassikale dagopleiding heb je als deelnemer zelf de mogelijkheid je naam op te geven voor een individueel online opvolgingsgesprek met de docent. Dit zal lopen via Zoom. Doel van dit gesprek is de opleidingsinhoud te toetsen aan het functioneren op de werkplek en eventueel individuele vragen te stellen.

 

Stap 3: online

Al het gegeven leermateriaal kan je in Karibu terugvinden. Je kan ook een logboek invullen ter voorbereiding voor je individuele opvolging, als je dat hebt vastgelegd. Je kan er ook een module terugvinden rond uitstelgedrag en we sluiten af met een quiz.

Sessies en planning

Datum
Plaats
Status

Incompany

Exclusieve opleiding voor je werknemers? Dat kan!

Incompany opleiding aanvragen

Hoe werkt het? Vanaf hoeveel deelnemers?