Schrijven voor het web en sociale media

Graag een wervend geschreven website? Of meer tekst-power voor je sociale media posts? Dan is deze opleiding helemaal iets voor jou. Verleid de lezer met de kracht van je woorden. En zorg voor meer clicks, meer offertes én meer klanten.

Je hoeft niet te betalen. Hoe werkt dat ?


Omschrijving

Wat leer je in deze opleiding?

Tijdens deze opleiding krijg je 2 keer 5 concrete schrijftips: voor de website van je bedrijf, en voor de sociale media. Tijdens de livesessie passen we de trucs samen toe op je eigen bedrijfsteksten. Je leert denken als een professionele schrijver en ontdekt hoe je met je teksten impact maakt. In het natraject krijg je een handige checklist en extra inspiratie.

Docent Alexander Verbist vertelt het je in één minuut:

Doelgroep

Je schrijft af en toe teksten voor de website of sociale media (LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube, etc.) van je bedrijf.

Vereiste voorkennis

Dit is geen workshop foutloos Nederlands schrijven. We gaan ervan uit dat je het Nederlands genoeg beheerst. Heb je af en toe stiekem een spellingchecker nodig? Dat is ok - de docent ook.

Leermethode

Deze online-opleiding volg je op je computer. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

Stap 1
Je opleiding start op Karibu, je online-leerplatform. Dit leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Let op: deze stap afwerken is een vereiste om verder te gaan.

Stap 2: online-klas
Tijdens deze stap ontmoet je je medecursisten – gewoonlijk zes tot twaalf personen – via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk. Zo leer je van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1.

Stap 3
Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Programma

  • Vooraf (autonoom leermoment)

Na bevestiging van je inschrijving krijg je toegang tot Karibu, ons online leerplatform. Daar kan je alvast de theorie verkennen via twee videolessen. Heb je een voorbeeld van een tekst waar je mee worstelt? Laat hier maar achter. In de liveklas gaan we ermee aan de slag.

 

  • Online-klas

Tijd voor actie! We nemen jouw teksten onder de loep. Je docent herhaalt de belangrijkste schrijftips en helpt je over je writer’s block heen. Samen met de constructieve feedback van je medecursisten lopen die weerbarstige webteksten of socialemedia-posts aan het einde van de workshop een pak soepeler.

 

  • Na (autonoom leermoment)

Karibu blijft de place to be, ook na de liveklas. Je vindt er nog extra tips en inspiratie van je docent en medecursisten.

Sessies en planning

Datum
Plaats
Status

Incompany

Exclusieve opleiding voor je werknemers? Dat kan!

Incompany opleiding aanvragen

Hoe werkt het? Vanaf hoeveel deelnemers?