background section

Duurzaam leiderschap: kickstart jouw team naar verantwoorder ondernemen

Het is geen geheim dat we momenteel voor complexe maatschappelijke, sociale en ecologische uitdagingen staan. Effectief en duurzaam leiderschap kunnen dus niet ontbreken om een positieve verandering teweeg te brengen.

Daarom wil deze opleiding je helpen een duurzame koers uit te zetten voor je team. Recent onderzoek toont aan dat organisaties die duurzaamheid omarmen, beter presteren op de lange termijn en bovendien een verhoogde betrokkenheid bij klanten en medewerkers ervaren.

Duurzaam leiderschap is dus niet alleen een morele plicht, maar ook een strategisch voordeel. Tijdens deze opleiding leer je hoe je als leidinggevende jouw team kunt helpen om duurzaam te werken. Onze ervaren docenten gaan je stap voor stap begeleiden, zodat je kunt uitgroeien tot een resultaatgerichte leider met oog voor de toekomst van onze planeet en maatschappij.

Nos formations ne vous coûteront rien.
Découvrez pourquoi et à qui elles s'adressent.
 • Type de formation

  Formation en présentiel

 • Durée de la formation

  1 jour

 • Suivez cette formation en :
  NL 
 • Code de formation

  CL2362NCL

Résultats à l’issue de cette formation

 • Je legt in je eigen woorden uit wat duurzaamheid betekent voor de samenleving en legt de juiste verbanden met de duurzaamheidscontext van je organisatie, je team en je rol als manager.
 • Je kan het verschil tussen impact, risico en kans m.b.t. duurzaamheid aantonen en past deze concepten toe op je eigen team en activiteiten.
 • Je identificeert minstens 3 activiteiten binnen je team die kunnen bijdragen aan verduurzaming en stelt de juiste prioriteiten in functie van de beoogde impact, risico's en kansen.

Public cible

Deze opleiding is geschikt voor alle managers, leidinggevenden en team leaders die duurzaamheid willen integreren in de activiteiten van hun team.

Méthode d'apprentissage: Formation en présentiel

Cette formation a lieu en classe avec d’autres participant·es sur place. Votre parcours comprend trois étapes complémentaires.

En ligneÉtape 1 : en ligne
Votre formation commence sur Karibu, notre plateforme d’apprentissage en ligne. Vous effectuez cette étape à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.

Attention : il est indispensable d’achever cette étape avant de poursuivre votre formation.

En présentielÉtape 2 : en classe
Cette étape consiste en une journée entière sur le lieu de formation en compagnie des autres participant·es. Ensemble, vous apprenez les un·es des autres, sur la base des connaissances acquises lors de l’étape 1. Le groupe se compose généralement de 6 à 12 participant·es.

En ligneÉtape 3 : en ligne
Cet apprentissage se déroule également sur Karibu, à votre rythme, où et quand vous le souhaitez.

Connaissances préalables requises

Er is geen voorkennis vereist. Wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid en wil om in je team met duurzaamheid aan de slag te gaan.

De opleidingen Klimaatverandering: maak opportuniteiten van de uitdagingen en Duurzaam ondernemen: maak je bedrijf futureproof zijn een mooie aanvulling op deze opleiding.

Aperçu du programme

Stap 1: online (ongeveer 2 uur)

 • Doe de sustainable self-scan
 • Begrijp wat duurzaamheid voor jou en je team kan betekenen
 • Identificeer belangrijke sustainability thema’s, en bedenk welke impact, risico’s en kansen die meebrengen waaraan je met je team kunt werken

 

Stap 2: klassikaal (8u)

 • Verdiep je verder in duurzaamheids impact, kansen en risico’s en hoe die van toepassing zijn op je eigen team en afdeling
 • Identificeer en prioriteer relevante duurzaamheidsacties en leer hoe je die kunt integreren binnen de werking van je team of afdeling
 • Ontdek hoe je jouw collega’s mee kunt nemen op een verduurzamingspad en welke argumenten je kunt gebruiken voor het opstarten en uitvoeren van een duurzaamheidsplan binnen je team.

 

Stap 3: online (ongeveer 2 uur)

 • Actieplan
 • Feedback van de docent op jouw plan (ook noemen ?)
 • Samenvattende inzichten en kernboodschappen