Zo versterkten we bedrijven en werknemers in 2022

Als leerpartner van bedrijven, werknemers en werkzoekenden in het PC 200 brachten we ook in 2022 ons motto – 'Samen leren en groeien' – in de praktijk. Met tal van acties en campagnes kwam ons leer- en dienstenaanbod nog beter bij onze verschillende doelgroepen.

1.926 werkzoekenden schoolden zich om met een Career Coach

In onze videoreeks ‘En Route’ praten ex-werkzoekenden openhartig over hun opleidingstraject terwijl ze samen met hun Career Coach naar hun nieuwe job pendelen. Zoals Abdalla, die zich omschoolde tot Java-ontwikkelaar:

 


 
“Het is een zotte switch, maar ik ben supertevreden bij IT-bedrijf AXI. Ik leer gewoon heel graag bij, daar staat geen eindgrens op. Je kunt nooit de beste zijn, elke dag komen er nieuwe dingen.”, Abdalla, Java-ontwikkelaar bij AXI

 

Bekijk het volledige verhaal over de carrièreswitch van Abdalla

We begeleidden 1.042 werknemers in het kader van outplacement

Een ontslag is altijd moeilijk, maar soms onvermijdbaar. Ben je onlangs ontslagen? Of neem je afscheid van een werknemer? Wij bieden advies en hulp via outplacementbegeleiding bij individueel en collectief ontslag.

Lees meer over onze outplacementbegeleiding

Met 300 is onze docentencommunity de grootste van het land

Onze meer dan 300 docenten zijn stuk voor stuk experten binnen hun domein. Ze volgen de nieuwste trends binnen hun vakgebied en staan te popelen om die inzichten en skills te delen met hun cursisten. Op 14 oktober 2022 bliezen ze verzamelen in de Brusselse eventlocatie The Egg voor de Cevora Academy Talks. Met op het programma onder meer 10 tips om jezelf te motiveren van ex-tenniskampioene Sabine Appelmans!

Maak kennis met onze docenten

 

5.606 bedrijven registreerden hun opleidingsplan

Een opleidingsplan voor je bedrijf betekent:

  • Tot 42 euro per dag extra terugbetaald per medewerker voor interne of betalende opleidingen bij andere opleidingsverstrekkers
  • Voorgefinancierde Cevora-opleidingen voor werkgevers
  • Voorgefinancierde incompany-opleidingen voor een groep medewerkers
  • Eenmalige extra premie tot 500 euro voor wie voor het eerst een plan indient

Lees meer over de voordelen van een opleidingsplan

We reikten € 10.859.336 opleidingspremies uit aan 2.228 bedrijven

Om werkgevers en bedienden sterk te houden, ondersteunt Cevora alle leervormen. Zit de geschikte opleiding niet in ons eigen aanbod of bij partnersectoren? Dan reiken we opleidingspremies uit. In totaal financierden we zo 387.300 opleidingsmomenten.

Ontdek de voorwaarden om een opleidingspremie te krijgen

Ruim 600 bedrijven zetten een sprintje richting leercultuur

Om de leercultuur in kmo’s een boost te geven, lanceerden we de Groeispurt: een campagne voor kmo-werkgevers. Met een e-book en een handig stappenplan zetten we bedrijven op het juiste pad. Ruim 600 werkgevers zetten zo een sprintje richting leercultuur. Een lekkere kers op de taart: we wonnen een Best of Content-award met de Groeispurt-campagne!

De voordelen van een leercultuur? Je leest ze hier!

 

Pilootproject JobFit blijft succesvol doorgroeien

Voor JobFit slaan Cevora en specialist in loopbaanbegeleiding Travvant de handen in elkaar. Het doel: teams gemotiveerd en productief houden. Medewerkers leren in twee interactieve workshops hun talenten en werkpunten kennen. Ze krijgen een individueel rapport en kunnen coaching en een gesprek met een opleidingsadviseur volgen. Alle PC 200-werknemers kunnen gratis instappen.

Elien Pièret, communicatieadviseur bij Common Ground is enthousiast over JobFIT: “De workshop gaf me een beter inzicht in mijn talenten en interesses. Tijdens een een-op-een-gesprek stelde Cevora me vervolgens enkele opleidingen voor rond de competenties die ik verder wil ontwikkelen. Een aanrader!”

JobFit iets voor jouw bedrijf? Kom het te weten.


Onze opleidingen: geslaagd met grote onderscheiding!
8,3/10
gemiddelde score
opleidingen
56.808
deelnames aan ons
opleidingsaanbod
43% online
24% klassikaal
24% incompany

Het nieuwe Cevora-talenaanbod: schot in de roos

Een uitgebreide talenkennis is een enorme troef in onze internationale werkcontext. Cevora speelt daarop in met de lancering van een volledig nieuw talenaanbod.

Sarah Del Pistoia, L&D-medewerker bij RGF Staffing, volgde een cursus Nederlands: “We waren met vijf cursisten. Te veel, dacht ik eerst, maar het was net perfect. Er was veel interactie en discussie tijdens onze lesmomenten. Sinds mijn opleiding voel ik geen angst meer om Nederlands te spreken op het werk. Dit was de beste taalopleiding die ik ooit volgde!”

Check onze talenopleidingen