background section

Tips van onze sectorexperts voor jouw hr-beleid

Cevora biedt jou als PC 200-werkgever concrete tips, handleidingen en andere info om loopbaanlang leren te stimuleren, werkbaar werk te organiseren en je non-discriminatiebeleid vorm te geven. We werken daarvoor samen met de andere sectorfondsen – want samen sta je sterker!

Waarom we dit doen? Lees meer over Cevora.

Bye discriminatie, hallo inclusieve werkplek

Een inclusieve werkomgeving is een plek waar iedereen wordt gerespecteerd, ondersteund, gehoord en gewaardeerd.
Een omgeving waarin elk individu zich welkom voelt en uitgenodigd voelt om deel te nemen.

Een non-discriminatiecode helpt je om discriminatie van je werkvloer te bannen en een inclusief bedrijf te worden.

 

 • Een handleiding voor je non-discriminatiecode

  Discriminatie tegengaan doe je natuurlijk vooral vanuit een ethische overtuiging. Maar het is ook goed voor het werkgeversimago van je bedrijf en biedt een diversere kijk op je producten en diensten – wat dan weer leidt tot meer creativiteit en innovatie. Non-discriminatie is dus een must voor elk bedrijf.

  Een non-discriminatiecode helpt je om je goeie bedoelingen om te zetten in de praktijk. In deze handleiding (van Cevora en verschillende andere sectororganisaties) vind je alles wat je nodig hebt om je code op te stellen, van voorbeeldclausules tot een eerste aanzet.

 • Tips om discriminatie tegen te gaan

  Wist je dat je mensen op 19 aspecten kan discrimineren? De wet heeft het onder andere over gender, leeftijd, beperking, geletterdheid en inkomen. Voor die 5 aspecten vind je hier een fiche met tips om discriminatie op die specifieke punten te vermijden:

  Gender: download de fiche
  Leeftijd: download de fiche
  Beperking: download de fiche
  Geletterdheid: download de fiche
  Inkomen: download de fiche


  Of ga aan de slag met de algemene fiche:

Met werkbaar werk wint iedereen

Werkbaar werk is een win-winsituatie. Dat je rekening houdt met onder meer hun work-lifebalans en groeiwensen biedt je medewerkers motivatie en rust. En voor jou als werkgever is het een manier om mensen aan boord te houden. Maar hoe pak je dat aan, werkbaar werk?

 

 

 

Wandelbaan, loopbaan of sprintbaan?

Constant vol gas gaan in je job, dat hou je niet vol. De balans bewaren tussen wandelen, lopen en sprinten op het werk is dus cruciaal voor de mentale en fysieke gezondheid van je werknemers.

Op werkbaarwint.be, een initiatief van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (of SERV) en verschillende sectororganisaties, vind je tips, toolboxen en voorbeeldcases in vier domeinen: werken met goesting, leidinggeven met klasse, leren om te groeien en goed georganiseerd.


Wandel, loop of sprint naar werkbaarwint.be

Weten wat er leeft op de arbeidsmarkt? Bekijk dan onze laatste blogartikels