background section

Incompany-opleidingen organiseren: hoe werkt dat?

Wist je dat je onze opleidingen ook kunt aanvragen als incompany? Die organiseren we exclusief in (of voor) jouw bedrijf. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

background section

De basisvoorwaarden

Opgelet, de voorwaarden voor incompany-opleidingen zijn op 1 januari 2024 gewijzigd. Hieronder lees je de nieuwe voorwaarden. Wil je een incompany-opleiding aanvragen, neem dan contact met ons op via [email protected].

Je bedrijf behoort tot PC 200

Wil je een incompany-opleiding aanvragen dan behoort jouw bedrijf tot PC 200, zijn er minstens 6 PC 200-werknemers die deelnemen aan de opleiding en is de deelnemerslijst gekend op het moment van de aanvraag.

De incompany-opleiding kan ten vroegste 6 weken en ten laatste 4 maanden na de aanvraagdatum ingepland worden.

Annulatievoorwaarden

Twee weken voor de start van de opleiding dienen alle deelnemers geregistreerd te zijn via myCevora. Indien er op dat moment minder dan 6 deelnemers ingeschreven zijn, annuleren wij de opleiding en wordt er een bedrag van € 500 in rekening gebracht om onze beheer – en planningskosten te dekken. Dat geldt ook indien je op elk ander moment besluit de incompany-opleiding te annuleren.

Als na de opleiding blijkt dat het minimum aantal deelnemers niet werd behaald, dan zal er een forfaitaire kost worden aangerekend van € 250 per ontbrekende deelnemer.

Klassikaal of online

Je incompany-opleiding kan klassikaal of online plaatsvinden. Dat zie je aan de leermethode op de infopagina van de opleiding.

 • We organiseren enkel opleidingen zoals ze bestaan in ons standaardaanbod, d.w.z. met dezelfde doelstellingen, dezelfde inhoud en dezelfde methoden. Een klassikale opleiding volg je bijvoorbeeld enkel klassikaal (en vice versa).
 • Vindt je incompany-opleiding online plaats? Dan gebruiken we altijd Zoom.
Kies je voor een klassikale opleiding?

Dan rekenen we op jouw bedrijf om het volgende te voorzien:

 • Een geschikt lokaal met flipchart en/of whiteboard,
 • een lunch voor alle deelnemers en voor de docent.
background section

Hoe ga je te werk?

Stap 1: je myCevora-account voor hr

Heb je al een myCevora account voor hr? Goed!

Neen? Maak deze snel aan. Je hebt een account nodig om een incompany-opleiding te organiseren en de deelnemers te beheren.

Hoe doe je dit?
 • Kies bij de aanmaak van je account voor de hr-functie.
 • Je krijgt een Terms of Service-document ('TOS') om in te vullen. Daarmee bevestig je formeel je functie in je bedrijf.
Wat met taalopleidingen?

Voor incompany-taalopleidingen is een myCevora-account niet verplicht. Gebruik dit aanvraagformulier om een opleiding te organiseren.

Stap 2: vraag je incompany-opleiding aan via mail

Weet je al welke opleiding je incompany wil aanvragen? Fijn! Stuur een mailtje naar [email protected], een Cevora-collega zal je verder op weg helpen.

Om je aanvraag sneller te verwerken vragen we je om in jouw mail volgende gegevens met ons te delen:

 • Titel van de opleiding zoals die vermeld staat op de website,
 • de gewenste startperiode,
 • het geschatte aantal deelnemers,
 • de locatie in geval van een klassikale opleiding.

Stap 3: plan je incompany-opleiding

Nadat we je aanvraag hebben verwerkt, sturen we jouw een samenvattingsmail met alle voorwaarden. Eens we jouw akkoord op de voorwaarden ontvangen via mail, gaan wij verder met het inplannen van je incompany-opleiding.

 • We gaan na of de docent beschikbaar is voor de periode die je wenst.
 • De docent geeft een aantal datums door voor de opleiding die deel uitmaakt van het door jou gekozen opleidingstraject.
 • We bezorgen jou deze datums.
 • Jij kiest een datum, die jij ons bevestigt.

Stap 4: wat krijg je in je mailbox?

Eerste bevestiging

Zodra de datum(s) is / zijn bevestigd, ontvang je een bevestigingsmail. Daarin staan de datum(s), referenties en planning van de opleiding(en). Vanaf dan kan je deelnemers toevoegen via myCevora.

Herinneringsmail

Drie weken voor de start krijg je een herinneringsmail, met de vraag om deelnemers toe te voegen.

Definitieve bevestiging

Twee weken voor start krijg je het bericht dat je opleiding zeker doorgaat. Of, als er minder dan zes deelnemers ingeschreven zijn, dat ze geannuleerd is.

Stap 5: deelnemers toevoegen

Tot vier dagen voor de start van je opleiding kan je extra deelnemers toevoegen.

 1. Ga naar je myCevora-dashboard.
 2. Voer de startdatum of referentie van de opleiding in:
  myCevora
 3. Klik op de opleiding en voeg deelnemers toe.
 4. Om de inschrijving te voltooien heb je het rijksregisternummer en het professioneel e-mailadres van elke deelnemer nodig. Dit moet het e-mailadres zijn dat de deelnemer binnen jouw bedrijf gebruikt. Info@-adressen worden niet herkend.

Stap 6: eerste deel van de opleiding = online

Of je incompany-opleiding nu klassikaal of online plaatsvindt, ze begint (en eindigt) altijd met een individuele stap die de deelnemers online volgen.

 • De deelnemers krijgen een link naar hun leertraject op Karibu (ons online-leerplatform). Deze link is beschikbaar in het myCevora-account van elke deelnemer.
 • De deelnemers kunnen nu beginnen aan de eerste stap: de online-module(s). Dit is een volwaardig en verplicht onderdeel van de opleiding. Elke deelnemer moet deze doorlopen vóór de start van de gezamenlijke opleiding.

Stap 7: je incompany-opleiding

Je gezamenlijke klassikale of online-opleiding vindt plaats. Veel leerplezier voor jou en je team! 🎉🥳

Stap 8: laatste deel van de opleiding = online

Ook na de gezamenlijke opleiding is er een individuele stap. Die doorlopen de deelnemers online, op Karibu. Ook deze is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Afgerond? Dan krijgen alle deelnemers hun certificaat, via Karibu!

Evaluatie

Stap 9: jullie mening

De dag na het einde van de opleiding nodigen wij de deelnemers uit om een evaluatieformulier in te vullen. Je vindt de resultaten terug in myCevora.

Voorwaarden voor incompany-opleidingen georganiseerd door Cevora-partners

PC 200-bedrijven kunnen in samenwerking met Cevora-sectorpartners door Cevora erkende incompany-opleidingen organiseren en (gedeeltelijk) laten financieren.

Vanaf 2024 is het indienen van een sectoraal opleidingsplan bij het sociaal fonds van PC 200 niet meer nodig om gebruik te maken van dit voordeel. Dat betekent dat Cevora de deelname van alle bedienden en alle zaakvoerders uit PC200 aan incompany-opleidingen bij voor deze erkende opleidingen bij partnerorganisaties (gedeeltelijk) vergoedt.

De planning gebeurt rechtstreeks en zonder tussenkomst van de dienst planning van Cevora. Voor deze opleidingen gelden dan ook de reserverings- en annuleringvoorwaarden van de desbetreffende partner(s).

Let op: deze voorwaarden zijn niet van toepassing op de taalopleidingen. Gebruik dit aanvraagformulier om een incompany-taalopleiding te organiseren.

background section